Lepota

OVO SU NAJVEĆE GREŠKE u stilizovanju kose koje možete da napravite: ZBOG NJIH IZGLEDATE STARIJE NEGO ŠTO JESTE!

Niste ni svesni koliko starije možete izgledati ako izaberete pogrešnu boju kose!

13.02.2021. - 10:17h
Dobro razmislite o boji... Ne stoji svima platinasta...
Dobro razmislite o boji... Ne stoji svima platinasta...foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock

Izbor prave boje za kosu ženu može da podmladi i istakne ono najlepše na njenom licu. Ali frizeri kažu da malo ko ume da napravi pravi izbor.

Oni izdvajaju 6 najvećih grešaka zbog žene izgledaju dosta starije, zato obratite pažnju na ove savete:

1. Biraju boju drastično drugačiju od prirodne boje

Nikako ne bi trebalo da dramatično menjate svoju prirodnu boju kose, jer upravo to može da učini da izgledate znatno starije. Pravi primer za to je glumica Ema Stoun. Zar ne izgleda bar pet godina mlađe sa riđom bojom, koja je sličnija njenom prirodnom tonu?

2. Monotona boja, bez pramenova

Pramenovi su pravi saveznici ukoliko želite da izgledate mlađe. Monotona, jednolična boja kose nije najsrećnije rešenje, zato se uvek opredelite za prošaranu kosu. To ne mora biti drastičan kontrast, več možete izabrati dve nijanse iste boje.

3. Platinasta nijansa

Plava, gotovo bela boja kose, retko kome dobro stoji. Ova nijansa je najrizičnija, a pametnije rešenje je da, ukoliko volite plavu kosu, birate prirodnije nijanse.

4. Seda kosa

Sive nijanse su u trendu, ali nisu dobar izbor ukoliko želite da izgledate mladoliko. Frizeri kažu, da sede, ipak nisu "in", piše Stil.

5. Izrastak

Osim što ćete izgledati neuredno ako redovno ne farbate izrastak, frizeri su ubeđeni da će ovakav izgled dodati i godine licu. Naročito, ukoliko ste plavuša sa izrazito tamnim izrastkom.

6. Previše tamna boja

Da li ste ikada primetili da, kada se objekat postavi ispred tamne pozadine, čini se da njegove karakteristike više dolaze do izražaja? Ista stvar se dešava i sa našim licem. Kada farbamo kosu u jednoličnu crnu boju, sve naše nesavršenosti izbijaju u prvi plan.

Ako volite tamnije nijanse, onda je boja kestena ili čokolade bolja alternativa od crne.