Dosadio vam je crni? Evo kako da napravite AJLAJNER od senke za oči u boji po vašoj želji!

Zasitili ste se klasičnih crnih ajlajnera, a ne ide vam se u parfimeriju? Nema problema, napravite kod kuće ajlajner u boji po sopstvenom izboru i to za samo par minuta!

Pretvorite omiljenu senku u ajlajner, foto: Nixx Photography/Shutterstock
Pretvorite omiljenu senku u ajlajner, foto: Nixx Photography/Shutterstock
.

POTREBNO VAM JE:

- mala prazna posuda u kojoj ćete napraviti ajlajner

- senka za oči po izboru

- voda

- tanka četkica

- prajmer (baza za puder)

- štapić za uši

KORAK 1

Uzmite malu praznu posudu i pre nego što započnete sa pravljenjem ajlajnera operite je i prebrišite sredstvom za dezinfekciju kako biste izbegli infekciju. Uzmite štapić za uši i izdrobite što je sitnije moguće senku za oči nad praznom posudom. Poželjno je da posuda bude napunjena samo do pola, piše Stylecraze.

KORAK 2

Kada je senka postala praškasta dodajte nekoliko kapi vode kako biste dobili tečnu konzistenciju. Ako nosite sočiva i imate kapi za oči, možete i njih iskoristiti umesto vode.

KORAK 3

Tankom četkicom sjedinite masu i dok ne dobijete gustu tečnu podlogu. Ako primetite da je pregusto, dodajte još par kapi vode. Pobrinite se da nema grudvica.

KORAK 4

Dobijenoj smesi dodajte malu količinu prajmera za oči ili lice. Ovaj korak nije obavezan, ali je preporučljiv jer će to doprineti dugotrajnosti vašeg novog ajlajnera. Takođe zahvaljujući njemu vaš ajlajner neće početi da se razmazuje kako vreme bude prolazilo 

KORAK 5

Finalni korak je mešanje, dok se svi sastojci ne sjedine. Kada ste dobili ujednačenu smesu zatvorite poklopac na posudi i odložite je do prvog korišćenja. Preporučljivo je da odstoji dva sat pre prve upotrebe kako bi se svi sastojci dobro povezali.