Lepota

Rešite se problema koji muči mnoge žene: 5 SUPER TRIKOVA kojima ćete sakriti PODBRADAK

Postoji više razloga zbog kojih se stvara podbradak, ali, srećom, postoje i brzopotezna rešenja koja možemo primeniti da ga sakrijemo.

09.01.2021. - 11:44h
žena
foto: Depositphotos, Author Goodluz

Naravno, podbradak neće tek tako nestati, ali ništa vas ne košta da probate neki od ovih trikova. Ako ništa drugo, biće zanimljivo probati nešto novo.

1. Trik s odećom

Izbegavajte odeću koja pogled fokusira na vrat: izbegavajte bluze i haljine s visokim okovratnikom ili mašnama koje se vezuju oko vrata, marame. Svi predmeti s puno materijala u području vrata su loš izbor. Radije izaberite one niske kragne ili V-izreza. Ako ne volite V-izrez, dobar je i ženstveni izrez lađa kroja.

2. Trik s frizurom

Ne određuje samo odeća kako ćete izgledati, jako je važna i kosa. Dobro odabrana frizura može imati efekat gotovo face lift-a, ali bez uplitanja hirurga. Na primer, lepi kratki bob može dodati nešto volumena u području oko brade, što će učiniti da podbradak izgleda mršavije. Nosite dugu kosu? Onda je dobar izbor rep – izdužuje lice i vrat, pa tako podbradak neće toliko “štrčati”, odnosno isticati se i upadati u oči.

3. Trik s nakitom

Volite li da nosite dugačke, velike i upadljive naušnice? Bolje ih je izbegavati ako želite prikriti podbradak. Sitne naušnice su bolje jer odvlače pogled prema uhu, odnosno skreću ga s područja vrata. Velike naušnice privlače ga baš tamo gde ne želite da ide, prema podbratku i vratu, posebno ako su tako duge da završavaju baš u visini vilice (i podbratka).

4. Trik sa šminkom

Šminka ima mnogo složeniji zadatak od toga da učini oči vizuelno većima ili im naglasi boju. S veštom upotrebom šminke možete učiniti i da podbradak ne upada baš toliko u oči. Ako imate dvostruki podbradak, konturisanje je za vas mejk-ap tehnika proizašla iz raja. Nanoseći različite tonove na lice, možete optički stvoriti senke i linije koje ne postoje.

5. Trik sa žvakaćom gumom

Poslednji, ali ništa manje važan trik: redovno žvaćite žvaku. Na taj način terate mišiće na bradi i na vratu da rade, što će ih ojačati, tonirati i celo to područje će postati čvršće, a koža na podbratku napetija. Naravno, to je jako dobra vest za inače opušteni i mlohavi podbradak. Po mogućnosti žvaćite žvake bez šećera.

Izvor: Objektiv, miss7, Gloosy.rs