Lepota

Koža na grudima stari brže nego na drugim delovima tela, a lošim navikama ovaj proces još dodatno ubrzavate

Bilo zbog dojenja, godina ili genetskih predispozicija, nijedna žena ne može da izbegne to da joj se grudi u nekom trenutku života barem malo ne opuste. Međutim, postoje i neke navike koje mogu ubrzati ili pogoršati proces.

05.01.2021. - 09:21h
I trčanje može doprineti opuštanju grudi
I trčanje može doprineti opuštanju grudifoto: Depositphotos/info.zonecreative.it

Evo na šta treba da pazite...

Grudnjak

Uvek birajte grudnjake koji će dati dovoljnu podršku grudima jer će u suprotnom, odnosno ako se grudi tresu, koža na grudima oslabiti, kao i proizvodnja kolagena.

Pušenje

Čak i samo jedna cigareta dnevno i povremeno pušenje slabe i čine kožu starijom, jer uzrokuju smanjenje dotoka krvi u površinski sloj kože.

Jo-jo dijeta

Ako varirate konstantno između dva do četiri kilograma telesne mase gore-dole, to nije problem. Ali ako se radi o deset ili više kilograma, svaki put kada dobijete i izgubite kilograme koža na grudima će se još više opustiti.

Kreme

Kao što štetni UV zraci doprinose nastanku bora na licu, kreme sa zaštitnim faktorom isto tako nepovoljno utiču na grudi jer se smanjuje stvaranje kolagena i oštećuje koža, što rezultira opuštenim grudima.

Trčanje

To nikako ne znači da bi trebalo da prestanete da trčite, već da dok trčite nosite sportski grudnjak s odvojenim korpama koji će grudi držati na mestu.

Izvor: novosti