Ovo nikako ne smete da kažete u svadbenom govoru!

Govornici, pazite šta pričate! Evo na šta morate naročito da obratite pažnju...

.

Nesuglasice zaboravite!
Nemojte se ni u šali prisećati neprijatnih stvari i svađa. Zaboravite na bivše partnere, ali ni goste koji nisu došli na svadbu. Sigurno ne želite da zauvek budete zapamćeni po neprijatnom govoru...

Psovke izbegavajte!
Psovanje nikako nije dopušteno, čak je i neprikladno za jednu takvu svečanost. Sigurno možete biti duhoviti i bez psovanja.

Ne sviđa vam se mlada/mladoženja? Ne pričajte o tome!
Iako možda mislite da mlada i mladoženja nisu jedno za drugo ne raspravljajte o tome među svim zvanicama. To nije zanimljivo... Ukoliko ne možete da izbegnete tu temu, najbolje je da onda mikrofon prepustite nekom drugom.

Ne budite dosadni...
Napišite govor ranije i pročitajte prijateljima i porodici. Najbolje je da ga čuje nekoliko osoba koje će vam uvek iskreno raći šta misle o tome što ste napisali. Ukoliko niste baš dobri, nemojte se upuštati u improvizaciju...

Govorite jasno...
Uvežbajte svoj nastup i to toliko da svaku reč izgovarate jasno, ne previše brzo ali ni previše sporo! Tokom čitanja govora, pravite male pauze i obratite pažnju na reakciju ljudi koji vas slušaju, a poneka šala je obavezna!

Izbegavajte alkohol!
Retko kada alkohol bude dobar stimulator govorniku, najčešće mu se kasnije, pregledajući video snimak, groze. Zato počnite sa nazdravljanjem nakon obraćanja gostima. 

To nije vaše venčanje niti vaš dan!
Nemojte da se zbog vas svi osećaju neugodno i posramljeno, a pogotovu tako ne smeju da se osećaju mladenci. Zato nikako nemojte u tokom govora pričati o nečemu, o čemu ne biste želeli da neko priča na vašem venčanju.