Mislite da je šala? Nije! Stručnjaci savetuju kako da savršeno obrijete noge!

Brijanje nogu je daleko veća filozofija nego što verovatno mislite…

foto: Depositphotos/VitalikRadko
foto: Depositphotos/VitalikRadko
.

Možda ste ovladali sopstvenom tehnikom tokom godina, ali ipak, savetujemo vam da pročitate naše savete, koji će vam predstaviti vodič za savršeno brijanje nogu, otkrivajući vam detalje koji će ovo iskustvo učiniti daleko lakšim.

Ukoliko želite da sa lakoćom obrijete delove koji nisu lako dostupni ili izbegnete crvene tačkice koje ukazuju na upalu kože, pročitajte savete stručnjaka koje smo za vas prikupili:

Koristite pravi brijač

Iako je ideja kupovine pakovanja onih ultra jeftinih brijača zaista primamljiva, morate znati da ćete dobiti upravo to što ste i platili. U neke stvari vezane za našu beauty rutinu se mora uložiti nešto veća količina novca, a brijač je definitivno jedna od njih. Kada kupujete brijač, vodite računa o broju sečiva koje ima, da li ima hidratantnu traku, stacionarnu ili rotirajuću glavu.

Radite to na pravom mestu

Naravno, svima nam se barem jednom u životu desilo da smo u žurbi i da nemamo vremena za temeljno brijanje sa čitavim ritualom koji ga prati, pa smo izvukle brijač i počele da brijemo noge na suvo. Ali, suvo brijanje je jedan od glavnih uzroka osipa i iritacije i nikako se ne preporučuje. Kada želite da obrijete noge, trebalo bi da budete pod tušem ili u kadi, jer želite da vaša koža bude hidrirana, a dlačice sasvim mokre.

Kupite kremu za brijanje

Iako ste u prošlosti verovatno koristile gel za tuširanje ili regenerator za kosu u ove svrhe, savetujemo vam da promenite tu naviku. Gelovi i kreme za brijanje su specijalno formulisani da rade u konjukciji sa brijačima i vašom kožom, jer su ultra hidrirajući i lubrikantni. Drugi proizvodi vam mogu brže otupeti brijač.

Piling i eksfolijacija

Eksfolijacija je korak koji najveći broj ljudi preskače pre brijanja nogu, jer ne vidi povezanost ove dve aktivnosti. Ipak, ovo je jedan od najvažnijih koraka, koji će vam pomoći da poboljšate teksturu i tonus svoje kože, ukloniti mrtve ćelije i sprečiti nastanak uraslih dlačica.

Menjajte sečivo redovno

Koliko često menjate sečivo svog brijača? Onda kada se setite ili onda kada počne da vas seče? Tup brijač čini daleko više štete nego što možete zamisliti – vaša koža će biti daleko više iritirana, poseći ćete se lakše i nećete dobiti gladak rezultat kom ste se nadali.

Zatežite kožu

Kada brijete kolena ili članke, obavezno ispravite svoje noge kako biste zategli kožu. Tako će brijač biti u savršenom kontaktu sa kožom pružajući vam glatke rezultate. Na tržištu postoje brijači sa fleksibilnim glavama koji će vam to malo olakšati.

Završite proces hidriranjem

Nakon brijanja, trebalo bi da nanesete umirujuću i hidratantnu kremu na svoju kožu. Birajte kreme koje su bogate prirodnim uljima, piše unsplash.com, a prenosi harpersbazaar.