Umesto da ih ofarba u željenu boju, stilista slavnih je dao važnu LEKCIJU ŽENAMA!

Od sedih vlasi ne može pobeći, ali je većini ljudi, pogotovo ženama, to nekako teško da prihvate. I zaista, iako ima i onih koji se farbaju, uglavnom se smatra da su muškarci sa “prošaranom” kosom seksi. A dame – većina misli da sa sedom kosom izgledaju starije i neprivlačno.

.

Prema trihologu Madelin Preston, iako se mogu javiti i ranije, većina žena koje su u tridesetim, trebalo bi da vide nekolicinu sedih dlaka, dok, kada uđu u pedesete, polovina vlasišta bi trebalo da bude sedo. “Poput bora, i srebrna jata su deo starenja. A sa njima nema apsolutno ništa loše”, istakla je, a sa njom se slaže i kolorista slavnih Džek Martin.

.

On je razvio posebnu tehniku koja omugaćava njegovim klijentima da se postepeno oslobađaju boje, tako da prelazak deluje prirodno. Na svom Instagram profilu, objavljuje fotografije transformacija, pokazujući koliku promenu može da učini dobra frizura i odabir boje, kao i koliko su dame lepe i sa sedom kosom.

Kao što je Martin objasnio na svom Instagram nalogu, proces započinje korišćenjem ekstraktora za uklanjanje preostale veštačke boje. Sivi koren čuva, zatim izbeljuje ostatak kose da bi je pripremio za novu boju.

.

Dalje, presudni deo. Martin zasniva novu boju na prirodnom sivom uzorku kose. Klijentima preporučuje da dođu sa izrastkom od 4, 5 santimetara, kako bi mogao da detaljno izanalizira prirodnu boju kose.

Kolorista sa sedištem u Los Anđelesu, koji je sarađivao sa Šeron Ozborn, Džejn Fonda i drugim poznatim klijentima, u intervjuu za portal Allure, naveo je da je karantin još više doprineo tome da sve više žena širom sveta žele da prirodno “posive”.

.

Baš iz tog razloga, mnoge dame su imale velike izrastke, te su zaista mogle da vide koliko su njihove sede vlasi lepe.

Transformacije su zaista neverovatne. Jer, budimo iskrene. Sa sedom kosom, pogotovo ako se farbate u tamnije boje, ako želite da vam frizura uvek bude tip – top, morate da se farbate makar na dvadesetak dana.

.

Neretko, kao na fotografijama, seda kosa će više istaći lepotu vašeg lica, nego farbanje u neprirodne nijanse.

Pogledajte još neke primere i pišite nam u komentarima da li se farbate i da li biste pustili svoju sedu kosu da izraste?

Izvor: Objektiv