MUČI VAS PERUT I SVRAB? Nisu vam potrebni skupi preparati, već promena u ishrani! Isprobajte ovih 5 SAVETA!

Jednostavno rešenje veoma iritantnog problema!

foto: Depositphotos/mraoraor
foto: Depositphotos/mraoraor
.

Perut je problem koji muči i muškarce, i žene, koji često ni ne znaju uzrok perutanja vlasišta i pojavljivanja neprijatnih belih ljuspica.

Stručnjaci kažu da je među uzrocima i dijeta, evo šta bi trebalo da unosite ili izbacite da biste iskorenili perut!vine semenke jer su veoma bogate cinkom. U ishranu uključite i crnu čokoladu i kikiriki kao izvore biotina i cinka.

Smanjite unos šećera

Šećer i jednostavni ugljeni hidrati pospešuju upalne procese, pa ih manje unosite jer je i perutanje kože posledica upalnog procesa.

Unosite više voća i povrća

Hrana bogata vlaknima, koja dobijamo iz voća i povrća, pospešuje rad sistema za varenje. Zdrav digestivni trakt ključan je za sprečavanje brojnih problema, pa i upalnih procesa, a dobra ishrana pomaže koži da bude zdrava. Naravno, i koži glave.

Smanjite unos hleba i piva

Postoje studije koje perut povezuju sa gljivicama, pa bi trebalo da izbegavate hranu koja sadrži kvasac. Tu spadaju hleb i kvasna testa, ali i pivo i vino.

Unosite zdrave masti

Zdrave masne kiseline održavaju zdravlje kože, a hrana koja je njima bogata obuhvata tunjevinu, losos, laneno seme, maslinovo ulje, avokado, jaja, orahe.

Grickajte seme bundeve

Hrana bogata cinkom takođe može pomoći kod problema perutanja, pa stručnjaci predlažu da grickate bundevino seme, koje ga sadrži u većim količinama.

Izvor: Mondo