Zategnite lice disanjem

Ako vežbate telo i sve njegove mišiće, zašto se ne biste posvetili i svom licu. Na njemu će se i svakako prvo videti bore, pa mu se treba posebno posvetiti. Nisu dovoljni kozmetički preparati, a svakako je trajnije i jeftinije od plastičnih operacija.

.

Za gimnastiku lica, potrebno je samo nekoliko minuta dnevno i ogledalo u kojem ćete videti da li radite vežbe pravilno. Koža lica, vrata i ruku mora biti očišćena losionom, a nakon vežbi isperite lice hladnom vodom i nanesite dnevnu kremu koja odgovara vašem tipu kože.

Nekoliko vežbi za vaše lice:

Vežba 1: Duboko udahnite kroz nos. Ravnomerno izdahnite kroz usta. Ponovite 2-3 puta s intervalima od 3-4 sekunde.

Vežba 2: Udahnite kao u prvoj vežbi, ali izdahnite isprekidano. Pri tome su usta poluotvorena, a usne složene u O. Pri svakom izdahu pokrećite obraze. Ponovite 2-3 puta s intervalima od 5-6 sekundi.

Vežba 3: Udahnite kroz usta, stisnutih zuba i usta rastegnutih u osmeh. Izdahnite na jednak način. Ponovite 2 puta s intervalom od 3 sekunde.

Vežba 4: Duboko udahnite kroz nos, izdahnite isprekidano kroz desni i levi ugao usta 2 puta.

Vežba 5: Udahnite duboko kroz nos i zadržite dah 2-3 sekunde. Bez izdisanja pokrećite obraze i nakon sekundu-dve izdahnite kroz usta isprekidano i snažno.

Vežba 6: Pri dubokom udahu uvucite obraze. Zadržite dah sekundu i ravnomerno izdahnite sa stisnutim usnama i punim obrazima. Ponovite 2 puta s intervalom od 2-3 sekunde.

Vežba 7 (za oči): Ne pomičući glavu pogledajte skroz u levo, zatim polako gore, desno, dole i opet levo u početni položaj. Odmorite sekundu i nastavite u obrnutom smeru. Ponovite dva puta.