Lepota

Bez šminke na sport: Štetno je da budemo našminkani tokom treninga

Opšte je poznato da pripadnice lepšeg pola retko kad odlaze u javnost u potpunosti bez šminke.

16.09.2020. - 13:00h
Bez šminke
Bez šminkefoto: Depositphotos/AllaSerebrina

Iako svesni svoje lepote, ipak poželimo kada napuštamo svoj dom da istaknemo svoje atribute, i sakrijemo sitne nedostatke. To je apsolutno prihvatljivo, međutim kakva je situacija kada je u pitanju odlazak na trening?

Činjenica je da u vremenu kada društvenim mrežama dominiraju savršene fotografije iz svih sfera života, pa čak i one sa letovanja na kojima dama iz vode izlazi u fulu našminkana, ostati dosledan sebi nije ni malo jednostavno. Šminka je opšte prisutna na bazenima, u teretani, na zumba časovima i pilatesu. Gotovo da je nemoguće na treningu sresti devojku u prirodnom izdanju.

Baveći se ovom tematikom želeli smo pre svega da istaknemo zbog čega je štetno po zdravlje savremene žene da bude našminkana dok se bavi sportom. Naime, stvar je vrlo jednostavna. Dok vežbate dolazi do znojenja, odnosno do izbacivanja vode iz tela. Znate i sami da aktivan trening učini da se i lice oznoji. Dakle s obzirom da se koža znoji neophodno je vodi i toksinima omogućiti da napuste naše telo. Ukoliko ste našminkani onemogućavate ovaj proces.

Druga loša stvar koja će vas zadesiti ukoliko imate šminku na licu dok vežbate jeste opasnost od prodiranja iste u vaše pore i njihovo zapušavanje. Kozmetika koja nam služi za šminkanje je kreirana tako da se ne upija u kožu, kao što je to slučaj sa kremama za lice. Međutim usled pojačane toplote tela koja se pojavljuje usled vežbanja, koža našeg lica se ponaša kao žedni sunđer i upija sve što joj dođe pod ruku. Upravo ovo je razlog što veliki broj mladih devojaka ima problem sa bubuljicama i mitiserima.

Treća i verovatno najstrašnija činjenica za sve dame koje žele lepo i mladoliko lice jeste ta da pri nošenju pudera na licu u toku trening, utičete neminovno na proširenje pora na istom. Širenje pora je proces bez povratka, sem ukoliko niste spremni da skupo platite kako bi vratili mladlački izgled.

Izvor. zenski magazin