Lepota

Muka vam je od KONTURISANJA? Jednostavan trik sa losionom za SAMOPOTAMNJIVANJE će rešiti problem (VIDEO)

Većina dama će se složiti, leti nam ništa ne pada tako teško, kao nanošenje šminke. Pogotovo ako imate masnu kožu, trud da ten ne prosija se praktično duplira.

05.09.2020. - 09:55h
šminkanje
šminkanjefoto: Depositphotos

Nažalost, u većini slučajeva to znači da će koža izgledati “brašnasto”, zbog konstantnog nanošenja novih slojeva matirajućeg pudera.

Na internetu se može naći bezbroj trikova kako da koža izgleda sveže i ima zdrav sjaj, ali, budimo iskreni, u većini situacija, ništa nije onako kako se tvrdi.

Zato je ovaj trik posebno privukao pažnju.

Ukoliko ne volite teške pudere i još teže kontusiranje, ovo će za vas biti idealno rešenje.

Jedino što vam je potrebno je losion za samopotamnjivanje. Ideja iza ovog trika je da losion nanesete strateški na mesta koja želite da osenčite, kao što to radite bronzerom.

Na ovaj način, dobićete “prirodno” iskonturisano lice. Pogledajte ceo postupak:

@_typicalyssa_

Reply to @lynyrdthecorgi Part 2! I just didn’t have time for the last step- wait 8 hours and gently wash off (I didn’t use soap) ##selftannercontour

♬ original sound - alyssadorn64

U ovom slučaju, puder vam nije potreban, a ukoliko imate neke nepravilnosti, samo preko utapkajte korektor.

Koža diše, a vi ste se spasli konstantnog popravljanja šminke.

Jedino je bitno da ivice dobro “izblendate”, odnosno, da ublažite oštre prelaze kako ne biste završili sa flekama umesto kontura.

Konture postavite na obraze, bradu (kako biste dobili definisaniju vilicu), a ako želite da konturišete nos, budite oprezni – nanesite tanji sloj i dobro “izblendajte” ivice.

Losion možete naneti četkom ili blenderom, piše objektiv.rs.

Savetuje se da ne krenete odmah sa debelim slojem ili najtamnijom nijansom, već da to radite postepeno, jer kao što većina vas verovatno zna, potrebno je par sati da se losion “aktivira”, odnosno da koža krene da tamni.

Pokušajte i sami, a ako niste zadovoljni rezultatom, blaži piling će odraditi posao kao i umivanje jačim proizvodima.

Ukoliko vam se dopadne krajnji ishod, ne bi trebalo da preterujete, te ponavljajte proces jednom nedeljno da biste održali boju.