Da bi veštaške trepavice bile prelepe, traže izuzetnu negu

Veštačke trepavice će duže trajati ako radite ove tri stvari.

Moraju biti uredne i negovane da bi bile lepe, foto: Depositpohotos/puhhha
Moraju biti uredne i negovane da bi bile lepe, foto: Depositpohotos/puhhha
.

Sa ekstenzijama trepavica ćete izgledati lepše i pogled će delovati romantičnije. Međutim, veštačke trepavice zahtevaju negu. Da bi trajale što duže mroate poštovati nekoliko "sitnica".

Postoje razni oblici trepavica: klasična nadogradnja, lutkarski izgled, ruski efekat, lisičji, veveričji rep i mnogi drugi, ali je nega posle stavljanja umetka ista za sve.

Oči ne smete kvastiti 24 časa!

Za početak, kada uradite ekstenzije ne smeteih kvasiti čitav dan. Dakle, kada stignete kući nema umivanja, odlaska u teretanu i pranja kose,a prilikom turširanja treba biti pažljiv da se oči ne pokvase.

Češljanje jednom dnevno

Pošto stavite nove trepavice ukoliko ne dobijete kupite četkicu kojom ćete ih češljati najmanje jednom dnevno. Ovo je veoma važan postupak jer su veštačke trepavice duže od prirodnih i mogu da se umrse. Neka vam to bude ritual - ujutru, posle spavanje, očešljajte ih i mirni ste.

Ne mažite ih uljem

Mnoge dame greše što ove trepavice čiste uljem, a ono je veoma loše za lepak. Maskara vam sa novim dugačkim trepavicama neće trebati, ali ako je stavljate ne sme da bude na bazi ulja.

Ne perite ih sapunom

Postoje specijalni šamponi za veštačke trepavice, pa koristite njih umesto sapuna.

Štite ih od sunca

Trebale bi da traju najmanje dva meseca, ali leti trepavice brže otpadaju zbog sunca koje loše utiče na lepak. Zbog toga koristite sunčane naočare.

Izvor: magazin.novosti