Kako da ruž ostane postojan i ispod zaštitne maske za lice

S obzirom na to da je nošenje zaštitnih maski obvezno u javnom prevozu i u zatvorenim prostorima, došlo je do promene beauty rutine, pa se sve veći naglasak stavlja na make up očiju, jake senke i ajlajnere za oči.

Može i ruž ispod maske, foto: Depositphotos/puhhha
Može i ruž ispod maske, foto: Depositphotos/puhhha
.

Ipak, ako se i dalje ne želite odreći omiljenog ruža jer masku nosite, recimo, samo u marketu ili dok se vozite javnim prevozom, dobro je usvojiti nekoliko saveta o tome kako da ruž na usnama bude što postojaniji i da što duže traje ispod zaštitne maske za lice.

Pre nanošenja ruža za usne, važno ih je pripremiti, odnosno napraviti dobar piling usana kako bi bile glatke i hidrirane. Ako su usne suve i ispucale, ruž na njima neće niti lepo izgledati niti dugo trajati, pa je eksfolijacija prvi i nezaobilazan korak.

Nakon pilinga, vreme je za pronalazak ruža koji ima dugotrajnu formulu, a pre nanošenja ruža, na usne možete staviti prajmer, a zatim olovku preko usana kako biste bili sigurni da će ruž na usnama trajati što duže.

Kad je reč o vrsti ruža, najbolje je odabrati mat teksture, kao i jako pigmentirane ruževe, ali pritom treba pripaziti da su ruževi dovoljno hranjivi kako se usne ne bi isušile.

Kad pronađete ruž, vreme je za njegovo nanošenje, koje je najbolje izvesti koristeći četkicu jer je najpreciznija. Uvek je dobro nositi četkicu u torbici kako biste mogli popraviti ruž na usnama nakon jela i pića.

Nakon što ste naneli ruž, na usne stavite setting spray koji će se pobrinuti da make up na licu što duže ostane svež i "na mestu", čak i ispod zaštitne maske.

Izvor: novosti