ČETIRI jednostavna koraka za čišćenje četkica i sunđera za šminkanje: Neka sve blista!

Jedina radnja koja više zastrašuje od čišćenja stana je čišćenje četkica i sunđerčića za šminkanje. Obično ih koristimo danima, nedeljama, mesecima (neki i godinama) bez čišćenja, jer realno, ko ima vremena za to? Lakše je kupiti nove!

Neka sve blista!, foto: Depositphotos/marinamorozova.life.mail.com
Neka sve blista!, foto: Depositphotos/marinamorozova.life.mail.com
.

Da biste izbegli nanošenje bakterija na lice i bespotrebno kupovanje novih pomagala za nanošenje šminke, predstavljamo vam jednostavne trikove za čišćenje koji će se svideti i najtvrdoglavijima.

Pranje četkica šamponom
Pomešajte kap šampona za bebe i malo vode u dlan ruke i utrljajte glavu četkice kako biste stvorili penu. Nežni šampon će izvući svu nečistoću iz pribora za šminkanje.

Silikon za čišćenje četkica
Na tržištu možete da pronađete silikonske podloge namenjene upravo za pranje kozmetičkog pribora. Takvu podlogu možete da napravite i sami! Uzmite četvrtastu plastičnu ploču i s plastičnim pištoljem za lepak napravite uzorke poput tačkica i talasastih linija. Postupak pranja je sličan kao i s dlanom i dečjim šamponom. Nanesite malu količinu šampona i pod mlazom vode operite četkice.

Pazite na višak vode
Kada ste oprali pribor, ocedite višak vode. Pritom budite nežni jer grubo trljanje i stiskanje može da ugrozi oblik četkice.

Kako osušiti četkice za šminkanje?
Glavu četkice oblikujte i položite na suvo mesto. Baš kao i kosa, četkica će se posušiti u oblik u koji ste je postavili. Najbolje je položiti je na čist papirni ubrus. Ako je spakujete vlažnu, vlakna bi mogla da se saviju. Četkica mora u potpunosti da bude suva pre nego što je spakujete, piše centarzdravlja.hr.