Lepota

Znate za konturisanje lica, ali kako izgleda KONTURISANJE KOSE i zašto je sada to HIT u 'bjuti' svetu?

Konturisanje kose predstavlja šišanje, posebnu tehniku farbanja i oblikovanje svetlošću i senkom kako bi se postigao određeni vizuelni efekat koji će dodatno promeniti izgled lica.

13.06.2020. - 15:00h
feniranje
feniranjefoto: Depositphotos/welcomia

Frizeri objašnjavaju da se frizurom može sakriti određeni delovi lica, a to ćemo postići kosom, njenom gustinom i senkom, dok istovremenom treba pustiti svetlost na ona mesta koja želimo da naglasimo.

Zagovornik ovakvog farbanja kose je Nik Pena, vlasnik poznatog frizerskog salona u Bostonu, piše ljepotaizdravlje.ba.

“Osvetljavanje i bacanje senke na određene delove kose može dovesti do iluzije različitog izgleda lica, zavisno od toga šta želite da naglasite. Na primer, ako neko ima duguljasto lice, svetliji pramenovi uz rub lica mogu dati utisak širine, dok bi žene s jakom vilicom, trebalo da imaju svetlije pramenove od temena, a tamnije blizu vilice, odnosno na krajevima Za visoko čelo idealni su ombre pramenovi koji bacaju fokus na donji deo lica, dok je za široko lice dobro da su pramenovi uz njegov rub tamniji", objašnjava ovaj profesionalni frizer. 

Sara Džesika Parker
Sara Džesika Parkerfoto: Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Dobar primer je glumica Sara Džesika Parker koja se konturisanjem kose služi godinama unazad kako bi vizuelno popunila svoje duguljasto lice. Plavi pramenovi u donjem delu kose njene obraze čine punijima, dok tamniji izrast uz koren odvlači pažnju od prilično špičaste brade!