Ako tokom uvijanja trepavica pravite ove GREŠKE, ne dobijate pravi efekat, a i štetite trepavicama!

Uvijači za trepavice su nephodni prilikom šminkanja očiju, jer zahvaljujući ima oči postaju otvorenije i izražajnije. Međutim, ako trepavice uvijate na pogrešan način, možete ih oštetiti. Donosimo vam nekoliko saveta kako da ih što lakše uvijete, bez posledica.

uvijač za trepavice, foto: Depositphotos/DenisDenisenko
uvijač za trepavice, foto: Depositphotos/DenisDenisenko
.

Uvijajte trepavice pre nanošenja maskare

Ako to činite posle, uvijač će biti zaprljan ostacima maskare. Maskara trepavice čini tvrđima i manje fleksibilnima, zbog čega mogu puknuti prilikom uvijanja, prenosi zadovoljna.hr.

Ne stiskajte prejako uvijač

Zdrave i duge trepavice ćete imati, ako uvijač pritisnete samo jednom i to nežno. Prejako stiskanje može uviti trepavice na neželjen način, pod uglom od 90 stepeni, a ne dati im lep, zaobljen oblik.

Čistite uvijač za trepavice

Na uvijaču se vremenom mogu nakupiti ostaci senki za oči, bakterije i ćelije mrtve kože što može uticati na njegovu efikasnost.

Zbog toga jednom nedeljno, ili koliko je potrebno, pamučnu maramicu ili komadić vate natopite sa malo medicinskog alkohola, pa prebrišite sve delove uvijača za trepavice. Pustite da se uvijač u potpunosti osuši pre upotrebe.

Menjajte jastučić uvijača

Tokom vremena, mali jastučić unutar uvijača se može uprljati, popucati ili oštetiti što će umanjiti rok trajanja ove mašinice. Uz to, ako se jastučić, koji štiti trepavice, ošteti, to može oštetiti i trepavice ako dođu u kontakt sa metalnim delom.