Lepota

Čuvena manekenka poručuje: "Jurenje za večno mladolikim izgledom je velika greška..."

Klaudija Šifer ponosno nosi svoje godina, kaže da ne želi ceo život da izgleda kao da joj je 20 godina.

04.04.2020. - 08:19h
foto: Photo by Julien M. Hekimian/Getty Images for Chanel

Klaudija Šifer je jedna od najuspešnijih manekenki 90-ih godina. Krasila je mnoge naslovne strane i bila proglašavana nekoliko puta za najlepšu ženu sveta.

Nedavno je u jednom intervjuu otkrila da se ni najmanje ne plaši godina i da misli da svaka žena treba da bude ponosna na njih, jer svaka nova donosi novu avanturu i dozu mudrosti.

U ranoj mladosti želela je da studira pravo, ali je život odneo na potpuno drugu stranu. Nju je zapazio agent jedne od, u to vreme, najpoznatijih modnih agencija i angažovao je.

Ubrzo zatim se pojavila na naslovnoj strani francuskog Ella i zaintrigirala ceo svet. Njena karijera od tog momenta kreće uzlaznom putanjom, piše T-portal.hr.

O svojoj dugoj i blistavoj karijeri govorila je u nedavnom intervjuu kada je kazala: "Bilo je neverovatno. Ponekad sam se osećala kao rok zvezda".

Ponosna na svoju dugogodišnju uspješnu karijeru, 49-godišnja Klaudija priznaje da joj je dosta tog sveta. "Došlo je vreme da dostojanstveno ostarim"

"Ne želim da me do kraja života zovu lepoticom, spremna sam da sve to osatvim iza sebe. Sada sam u nekom skroz novom poglavlju života. Neke nove generacije trebaju da zauzmu to mesto. Za mene je to sasvim normalno i prirodno.

Nisam nimalo ljubomorna ni zavidna. Zapravo, da mi neko kaže da će mi dati tabletu koja će me vratiti 20 godina unazad, sigurno bih to odbila", rekla je,

"Jurenje za večno mladolikim izgledom je velika greška. Žena može da bude mnogo toga, a ne samo mlada i lepa", zaključila je ona.