Ovih 10 stvari niko vam nije rekao o maskari

Koliko god “bočica” imali, nikad je nemamo dovoljno. Ona je završni dodir za savršeno našminkane oči i bez nje celokupni izgled nije isti. Da biste iz nje “izvukli” ono najbolje, otkrivamo nekoliko stvari koje vam drugi nisu rekli.

Da li znate sve trikove?, foto: Depositphotos/DenisDenisenko
Da li znate sve trikove?, foto: Depositphotos/DenisDenisenko
.

Ne traje večno. Maskara ima rok trajanja, koji je obično tri do pet meseci. Nemojte je korisiti nakon toga, jer postoji šansa da “zaradite” infekciju očiju.

Zadržite četkicu. Bacite samo tubu, a četkicu zadržite. Operite je i koristite za češljanje obrva (na taj način će čupanje obrva biti jednostavnije).

Skidajte je. Obavezno skidajte maskaru pre spavanja. Ako to ne uradite, maskara će se osušiti i doći će do opadanja trepavica.

Volumen. Maskare za volumen su pravi hit, ali ne morate izdvajati novac za njih. Kako bi vaše trepavice dobile na volumenu, pre nanošenja maskare nanesite dečiji puder na njih (naravno, zatvorite oči pre toga).

Hidratacija trepavica. Kao što je kosi neophodna hidratacija, ona je i više nego potrebna i vašim trepavicama. Pre spavanja, na tupfer nanesite maslinovo ulje i nežno pređite par puta preko trepavica.

Vodootporna maskara nije za svaki dan. Vodootporne formule odlične su za kišne dane, ali njihova svakodnevna upotreba nije preporučljiva. Budući da ne može lako da se skine, kontinuirano nanošenje na trepavice može da izazove njihovo “slabljenje” i, na kraju, opadanje.

Otvorite usta. Kako da izbegnete treptanje prilikom nanošenja maskare i skratite sam “posao”? Otvorite usta. Kada su usta otvorena tada je teže trepnuti.

Nema više razmazivanja. Mrlje od maskare na kapcima? Izbegnite ih tako što ćete na njih naneti kašičicu, tik iznad trepavica. Nanosite maskaru u ovoj poziciji i višak će završiti na kašičici, a ne na vašim kapcima.

Završni sloj. Nakon nanošenja maskare, završni “dodir” bi trebalo da bude sloj prozirne maskare. Ona će učvrstiti trepavice i sprečiti razmazivanje maskare tokom dana.

Savršena maskara. Na tržištu se može naći mnogo tipova maskara, ali vi bi trebalo da birate onu koja vama najbolje odgovara. Birajte je po tome da li želite volumen, dužinu ili nešto sasvim treće. Isprobajte nekoliko različitih i tako ćete i otkriti koja vam najbolje odgovara.

Izvor. minimagazin.info