Lepota

Kako da prespavate sa frizurom, a da je ne pokvarite?

Ukoliko želite da vam frizura potraje, sledite ove savete

05.01.2020. - 16:00h
frizura
frizurafoto: Depositphotos/Sofia_Zhuravets

Svi smo doživeli isto: upravo smo isfenirale kosu, ili napravile lokne, a kosa nam je savršeno svilena, stilizovana i bez frizzy efekta. Ali na kraju dana – moramo prespavati sa ovom frizurom. Kako biste i sutradan ujutru imale istu očuvanu frizuru, donosimo vam sledeće savete kako da prespavate sa frizurom, a da je ne pokvarite.

Tajna frizure koje traje i tokom spavanje jeste dobra priprema. Ako vaša kosa nema dobru pripremu u vidu stajling proizvoda i alata (stajling kreme, pene, pravilnu veličinu četke, dobru temperaturu stajling aparata), ona će se raspasti tokom spavanja. Lak za kosu ume da bude prilično težak i da oteža vašu kosu, tako da se ujutru možete probuditi sa spljoštenim loknama.

Pre spavanja nanesite malo bebi pudera ili suvog šampona oko linije kose. Ovaj trik će pomoći da se upije višak vlage od noćnog znojenja, koje uzrokuje da se kraće dlačice oko lica uviju. Ujutru nežno iščešljajte višak proizvoda.

Kada se umivate ili nanosite kreme i serume, postarajte se da sklonite kosu sa lica, kako biste izbegli frizz efekat oko linije kose. U tome vam može pomoći „scrunchie“ gumica za kosu od pliša, koja neće napraviti udubljenja niti prelom kose, a pokupiće se je sa lica. Još jedan super savet je nošenje kapice za tuširanje.

Učinite vašoj kosi uslugu i uložite novac u svilenu ili satensku jastučnicu. Pamučne jastučnice izvlače vlagu i prirodno ulje iz vaše kose, čineći je suvom i naelektrisanom. Svilena jastučnica smanjuje trenje.

Ako želite da sačuvate voluminozne lokne, jednostavno umotajte kosu oko glave, poput šala i zakačite ukosnicama. Ujutru ćete imate prelepe, frizz-free meke lokne.

Ujutru, ukoliko ste uspeli da spasete jučerašnju frizuru, i dalje ćete morati da je osvežite! Dodajte volumen loknama, talasima ili teksturisanoj frizuri, uz anti-frizz sprej za kosu. Kako biste osvežili ravni, sleek izgled, dodajte malo anti-frizz seruma protiv uvijanja kose.

Izvor: lepotica.rs