Kako da znate koja boja kose vam savršeno pristaje?

Neretko ćete čuti kako frizeri komentarišu nerealne zahteve žena, koje dolaze sa fotografijama slavnih osoba i zahtevaju baš takvu boju kose i ne pitajući se kako će im ta boja pristajati. Nijednu boju kose nije nemoguće postići, ukoliko je frizer dobar, ali moramo da zanmo da našem tenu, prirodnoj boji kose i kože, jednostavno neće pristajati svaka nijansa, pa bismo sa određenom bojom kose mogle da izgledamo bezlično ili čak mnogo starije.

Koja boja kose vam najviše odgovara?, foto: Depositphotos/Puchalt
Koja boja kose vam najviše odgovara?, foto: Depositphotos/Puchalt
.

Kako biste pravilno odabrale savršenu nijansu za svoju kosu, morate da upoznate nijansu svog tena. Hladnije nijanse tena sadrže ružičasti, plavičasti i crvenkasti odsjaj, dok toplije nijanse tena imaju žućkast i odsjaj u boji breskve.

Nijansu svog tena najbolje ćete odrediti tako što ćete dlan ruke okrenuti na gore i pogledati boju vena na članku. Ako su vaše vene plavkaste i ljubičaste vaš ten je hladan, a ako su zelenkaste i žućkaste imate topao ten. Savršena boja kose podudaraće se sa nijansom vašeg tena, daće vam savršeno prirodan izgled i istaći će vaše crte lica na pravi način.

Svetla put, hladnog podtona

Što svetliju boju kože imate to svetliju boju kose možete da nosite. Hladne blond nijanse savršeno pristaju vašem porculanskom tenu. Sa druge strane topli karamel i bakarni tonovi uz vašu put izgledali bi potpuno neprirodno.

Svetla put, toplog podtona

Ako imate svetlu put, toplog podtona, birajte bakarne, zlatne i karamel nijanse, koje će istaći toplinu vašeg tena. Ako imate navedenu nijansu tena izbegavajte sve vrste ljubičastih tonova, kao i crnu boju kose, jer bi vam to moglo dodati nekoliko nepoželjnih godina viška.

Maslinasti ten, hladnog podtona

Ako imate maslinasti ten pametno bi bilo da odaberete smeđu boju kose, a da svoje lice otvorite sa nekoliko svetlijih pramenova, koji će kosi dati na volumenu. Tamna kosa sa nijansom karamele će vam savršeno odgovarati.

Maslinasti ten, toplog podtona

Ako imate ovakav ten boja karamele je savršen izbor za vas. Uz ovakav ten savršeno će pristajati i nijansa kafe. Ako želite crvenkaste tonove na svojoj kosi, birajte nijanse sa ljubičastim odsjajem, jer biste u suprotnom mogli da izgledate beživotno i starije u odnosu na svoje godine.

Izvor: Lepota&Zdravlje