Lepota

Da uvek bude zdrava, lepa i sveža: Suva i osetljiva koža vole mleko, a masna i problematična - glinu!

Iako se mnogi zaklinju u kreme, kožu pre svega treba čistiti da bi bila zdrava, lepa i sveža. Predstavljamo vam sedam saveta za čišćenje kože lica.

17.11.2019. - 13:00h
Kožu pre svega treba čistiti da bi bila zdrava, lepa i sveža
Kožu pre svega treba čistiti da bi bila zdrava, lepa i svežafoto: Depositphotos/CandyBoxImages

Magnet za nečistoću
Za čišćenje osetljive kože preporučuju se veoma blage micelarne vode, najčešće na bazi termalne vode koja obiluje umirujućim mineralima protivupalnog učinka. Micelarne vode nazvane su po micelarnoj tehnologiji magnetnog privlačenja nečistoća. Temeljno čiste i umiruju kožu, a ne moraju da se ispiraju. Odlične su i za masnu kožu koja je često vrlo osetljiva i dehidrirana.

Mlečni desert
Mleko se po pravilu preporučuje za čišćenje suve i osetljive kože jer bogata mlečna tekstura hrani kožu i daje joj prijatan osećaj bez isušivanja i osećaja zatezanja. Zato je pogodno i za zrelu kožu koja s godinama gubi svežinu i mekoću. Mleko nežno nanesite masirajući prstima ili blazinicom. Ostatak uklonite blazinicom, tonikom ili vodom.

Maske lepote
Pročišćujuće maske prava su blagodat jer obiluju sastojcima koji kožu dubinski revitalizuju i omogućavaju joj da bolje diše. Maske po pravilu brzo deluju, pa već za nekoliko minuta mogu koži da vrate svežinu i smanje bore. Neke maske su toliko nežne da i ne moraju da se ispiraju.

Praktične maramice
Maramice za uklanjanje šminke idealne su za brzo i nežno čišćenje. Izrađene su od prirodnih materijala (pamuk, viskoza) te su obogaćene negujućim biljnim ekstraktima i vitaminima. Nakratko pustite da se maramica “upije” u kožu, pa laganim pokretima uklonite šminku.

Piling za 'novu' kožu
Piling je odličan za čišćenje kože jer uklanja površinske odumrle ćelije, ali s “ribanjem” i “ljuštenjem” ne sme se preterivati. Nežan piling se preporučuje jednom nedeljno, a za masnu kožu i češće. Nakon pilinga lice dobro isperite i nanesite kremu. Piling je dobar “uvod” i pre nanošenja maske za lice.

Ni traga šminki
Šminku je najbolje ukloniti posebno prilagođenim preparatima koji brzo i temeljno čiste čak i “tvrdokoran” i vodootporan make-up, a da pritom ne iritiraju oči ni kožu. Losioni i gelovi za uklanjanje šminke imaju posebne formule za njeno brzo “otapanje” bez potrebe za trljanjem. Obogaćeni su prirodnim sastojcima i ne ostavljaju masne tragove.

Svežina iz gline
Glina se od davnina koristi za izradu maski za čišćenje lica, a naročito je blagotvorna za masnu i problematičnu kožu jer upija višak masnoće, uklanja toksine i sve nečistoće. Glina odlično revitalizuje i omekšava kožu, a može i da se nabavi već spremna za kozmetičku upotrebu.

Izvor: 24Sata.hr