Nije stvar u skupom mejkapu: Najpoznatiji holivudski šminker otkrio kako da našminkate ten poput slavnih zvezda!

Ako ste se ikada pitali kako slavne osobe poput Điđi Hadid, Kim Kardašijan i Kendal Džener imaju besprekornu kožu, mi vam otkivamo korake koji vode ka postizanju takvog izgleda.

Šminka, foto: Depositphotos/RomarioIen
Šminka, foto: Depositphotos/RomarioIen
.

Šminker mnogih Holividskih lepotica, Patrik Ta, otkrio je glavne korake koje može da primeni svaka žena. I varate se ako mislite da su vam potrebni skupi proizvodi.

Iako se bavi šminkanjem, on pre svega savetuje svaku ženu da se prvo pozabavi negom kože, a tek onda šminkom. Na negovanoj koži sva šminka izgleda perfektno. Šminka može da pomogne, ali nije nikakav magičan štapić. Ukoliko ne posvetite dovoljno pažnje koži to će se videti i uprkos najskupljem puderu.

Koži je uvek potrebna nega, a naročito u ovom prelaznom periodu. Hladno vreme i vetrovi narušavaju njen izgled, pa je potrebno uložiti malo više truda. Patrik ističe, "Piling je ključan u borbi protiv oštećene kože. On će ukoloniti sve izumrle ćelije, ostavljajući ten blistav i spreman za dalji režim nege kože". On savetuje da se piling radi jednom do dva puta nedeljno, pri čemu bi trebalo voditi računa da on ne bude previše agresivan kako ne bi izazvao iritacije.

Šminka, foto: Depositphotos/repinanatoly
Šminka, foto: Depositphotos/repinanatoly
.

Osim pilinga, odlična tehnika za održavanje zdravog tena je masaža. "Volim dobru masažu lica i to je izuzetno važan korak u održavanju zategnute kože". Osim što zateže mišiće, ona i podstiče cirkulaciju, pa je dobro primenjivati je svakodnevno, barem 10-ak minuta.

Samo neke od dama koje se prepuštaju njegovim rukama su Bela Hadid, Kamila Koeljo, Kejti Peri i mnoge druge. Sve one uprkos teškom mejkapu koji svakodnevno nose imaju izuzetno negovanu kožu, a Patrik objašnjava zašto je to tako: "Ko god uđe u moj salon, dobije jednu vrstu edukacije o značaju skidanja šminke i dobroj nezi kože. Svima naglasim koliko je važno skinuti šminku pre spavanja. Posledice ne skidanja šminke mogu da budu zaista strašne. Rizik od upala i pojavi akni je veliki u tom slučaju".

Još jedan bitan savet koji je podelio na kraju je održavanje higijene pribora za šminkanje. Ukoliko četke kojima nanosite šminku nisu dobro oprane, postoji mogućnost od prenošenja raznih bakterija, a samim tim i pojave raznih infekcija: "Preporučujem pranje četkica nakon 2 upotrebe kako biste taj rizik sveli na minimum".

Izvor: Stil