Sve tajne bjuti sunđera: Pravilna upotreba i čišćenje!

Žene koje se češće šminkaju su sigurno već upoznate sa prednostima ovog čudotvornog sunđera. Zahvaljujući svom obliku ovaj proizvod pomaže da šminku nanesete na sve delove lica i u jednakoj količini, brzo i jednostavno.

Šminkanje, foto: Depositphotos/repinanatoly
Šminkanje, foto: Depositphotos/repinanatoly
.

Pravilna upotreba

Pre nanošenja šminke na lice, stavite svoj sunđer pod mlaku vodu. Dobro ga iscedite kako ne bi bio previše mokar tokom nanošenja šminke, jer tako nećete postići željeni rezultat. Kada blender operete i okvasite umotajte ga u peškir i stisnite da bi peškir upio višak vode. Šminku i losione takođe nemojte nanositi direktno na sunđer, već prvo na ruku, a zatim tapkanjem nanesite proizvod prvo na blender, a onda njime na lice. Na ovaj način maksimalno ćete iskoristiti manje količine proizvoda sa blendera, pa ćete ponovo uzeti ostatak pudera sa ruke i malom količinom prekriti površinu celog lica. Kada biste proizvod nanosili direktno na blender velika količina bi se upila u sunđer, a postoji opasnost i od težeg razmazivanja po licu.

Najbolje sredstvo za čišćenje beauty blendera?

Najbolje sredstvo za čišćenje ovog sunđera je običan sapun! Svoj beauty blender najlakše ćete očistiti uz pomoć vode i sapuna: stiskajte blender sve dok ne bude potpuno čist. Stručnjaci predlažu pranje sunđerčića nakon svake upotrebe.

Izvor: Lepota i zdravlje