Soda bikarbona je vaš saveznik: Pet načina na koji možete da je koristite za blistaviji izgled!

Pet načina na koje će vam soda bikarbona pomoći da izgledate divno!

Nega lica, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Nega lica, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

Izbeljivanje zuba

Soda bikarbona i mešavina aktivnog uglja mogu se koristiti kao primarni sastojak u izradi domaće paste za zube koja će vam pružiti vedar i čist osmeh.

Potrebno vam je: 1 kašika sode bikarbone, 6 kašika kokosovog ulja, 4 kašike bentonitne gline, 2 kašike aktivnog uglja, nekoliko kapi esencijalnih ulja. Sve sastojke izmešajte zajedno stvarajći pastu za zube. Ako želite, aktivni ugalj možete zameniti svežim jagodama i limunovim sokom. Takođe, možete da pomešate sodu bikarbonu, eterično ulje nane i vodu da napravite sopstveno sredstvo za ispiranje usta.

Piling za lice

Zbog svoje konzistencije, soda bikarbona predstavlja snažan sastojak netoksičnog pilinga. Uz pomoć njega možete ukloniti mrtve ćelije, posvetliti kožu, osušiti masna područja i dobiti blistaviji izgled tela od glave do pete.

Potrebno vam je: 1-2 kašike sode bikarbone, 1-2 kašike meda. Izmešajte sastojke. Uzmite deo smese u ruke i nežno je trljajte po licu ili telu kružnim pokretima. Isperite toplom vodom i blago obrišite kožu lica i tela pamučnim peškirom.

Izbeljivanje zuba, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Izbeljivanje zuba, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

Prirodni dezodorans

Jedna od glavnih upotreba sode bikarbone u kuhinji je da eliminiše neprijatne mirise. To se dešava zato što može da neutrališe kiseline i baze, što je čini odličnim sastojkom za vaš lični prirodni dezodorans.

Potrebno vam je: 1/8 kašike sode bikarbone, 1 kašika vode, kokosovo ulje. Pomešajte i napravite pastu koju možete držati u frižideru i koristiti za blokiranje loših mirisa. Ako želite, možete stvoriti jedinstveni miris – dodajući nekoliko kapi esencijalnog ulja u svoju omiljenu aromu.

Sredstvo protiv podočnjaka

Ako vam je nedostatak sna doneo tamne krugove ili kesice ispod očiju, nema potrebe da brinite ako u kući imate sodu bikarbonu, kamilicu i vodu.

Potrebno vam je: čaj od kamilice, 1 šolja vode, 1 kašika sode bikarbone. Napravite običnu šolju čaja od kamilice i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte sodu bikarbonu i dobro izmešajte. Napravite smesu koju ćete namazati ispod očiju, ostavite je da stoji na vašem licu 10-15 minuta, a onda je isperite.

Podočnjaci, foto: Depositphotos/puhhha
Podočnjaci, foto: Depositphotos/puhhha
.

Daje kosi volumen

Efekat guste i jake kose lako možete postići s domaćom mešavinom napravljenom od sode bikarbone.

Potrebno vam je: 2 kašike sode bikarbone, 20 kapi ricinusovog ulja. Možete jednostavno dodati 1 kašiku sode bikarbone u svoj šampon i oprati kosu, kao i obično, ili stvoriti sopstveni šampon mešanjem sode bikarbone i ricinusovog ulja u šoljici. Na vlažnu kosu nanesite smesu i trljajte vlasište nekoliko minuta, a potom isperite.

Izvor: citymagazine.rs