Lepota

Uokvirite budžet za piće na venčanju

Ukoliko samo jedan član vaše porodice pije, onda ste uštedeli tonu novca. Za sve ostale, međutim, je za očekivati da će želeti neku vrstu alkoholnog pića, čak i na jutarnjem venčanju. Donoseći pametne odluke kako da organizujete piće na vaš veliki dan, može da vam uštedi dosta novca.
29.01.2014. - 11:15h

Mislite na piće unapred

Iako odluke šta da poslužite na venčanju mogu da dođu i kasnije, morate bar da budete svesni pitanja koja okružuju bar, kada razgovarate sa ljudima za prostor za venčanje. Mnoga mesta će od vas da traže da kupite dodatno osiguranje, tačnije i višak pića kada poslužujete alkohol. Neki će da uključe neku vrstu paketa pića pri najamu prostora. Diskusija će svakako da bude neophodna i ko će da bude odgovoran za uslugu.

Uvek imajte šankera

Iako vam uslovi vaše proslave dozvoljavaju da barom upravljate kako želite, ipak biste želeli da uzmete šankera. On će vam sačuvati novac, sipajući odgovarajuće količine pića i sačuvati vas glavobolja da se neki već poprilično pijani gosti još dolivaju alkoholom.

Venčajte se tokom dana

Venčanje tokom dana ili nedeljom predveče će svakako imati manju količinu popijenog alkohola.

Imajte neko novo piće

Koktel, na primer, sa mnogo voćnog soka će vam uštedeti novac.

Zatvorite bar tokom večere

Neka se služi samo vino za vreme večere i osigurajte se da konobar sipa vino gostima, umesto da ostavlja flaše na stolu.

Zatvorite bar pola sata pre kraja slavlja

Nemojte da služite piće duže vreme pred završetak i svakako će zvanice početi da napuštaju slavlje, ali ukoliko se piće sipa u nedogled, zvanice ne samo da neće kretati kući, već će vas to koštati gomilu novca i može da bude rizično za one goste koji su došli kolima.