Džesika Alba pokazala kako se šminka: Prirodna šminka uz pomoć koje ćete izgledati kao lepa glumica!

Kao majka troje dece i veoma popularna i uspešna glumica, Džesika Alba nema previše slobodnog vremena. Zato šminkanje ne može da traje duže od pet minuta.

Džesika Alba, foto: Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images, Entertainment
Džesika Alba, foto: Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images, Entertainment
.

Ona voli blage nijanse pa kada je vidimo na fotografijama izgleda kao da ni nema šminku na sebi. Evo u čemu je njena tajna i kako se ona to šminka pa postiže izgled kao bez šminke.

Voli da počne sa dobrom hidratantnom kremom, a preko nje ide svetli prajmer. Zatim ide osnova, a u zavisnosti od doba godine, bira između tri različite nijanse pudera: „Najbolji savet kako postići izgled kao da uopšte nemate šminku jeste da birate nijanse i tonove koje najviše odgovaraju vašem tenu.”

Na mestu gde obično zarumenite kada se postidite, tu stavite rumenilo, blago naravno, da izgleda prirodno. Olovka za obrve treba da bude boje kao i vaše obrve koje ćete samo popuniti ukoliko je to potrebno.Zatim koristi korektor na mestima na kojima je to potrebno, ispod očiju ili ukoliko ima nekih nesavršenosti na licu poput bubuljica. Prstom ga lagano utapkajte.

Maskara je naravno sastavni deo šminke, a pre nje možete da upotrebite uvijač za trepavice koji će ih dodatno naglasiti. Bronzerom pređite ivice lica kao i kapke. Na kraju se stavlja karmin, ali se bira onaj čija je nijansa najpribližnija boji vaših usana, tj. za nijansu jača, kako biste ipak istakli usne, a i dalje izgledali kao da nemate šminku.

.

Izvor: City Magazine