Šamponi za suvo pranje: Veoma su praktični međutim da li su štetni za kosu?

Šamponi za suvo pranje kose su veoma praktični, ali u poslednje vreme se pojavila velika konfuzija oko toga da li su zapravo štetni za kosu. Iako bi bilo lako okarakterisati ih kao loše, odgovor zapravo nije tako jednostavan.

Kosa, foto: Depositphotos/VitalikRadko
Kosa, foto: Depositphotos/VitalikRadko
.

Sam šampon za suvo pranje je prilično bezopasan. Ako se pravilno koristi, zaista može poslužiti za pojačavanje volumena i teksture – naročito za osobe koje nemaju jaku i gustu kosu. Ključ je u tome da ga koristite onako kako treba da se koristi. Kako treba upotrebiti šampon za suvo pranje?

1. Nanesite ga uglavnom na pramenove kose, a ne na vlasište

2. Pustite da malo odstoji - Obično ovde većina greši jer mu ne daje vremena da odradi svoj posao i obično ga ne briše nakon nanošenja.

3. Nemojte koristiti veliku količinu - Još jedna uobičajena greška koja se pravi sa šamponom za suvo pranje je da se preterano koristi.

Da li je šampon za suvo pranje dobar ili loš? I da li zaista uzrokuje gubitak kose?

Ako često koristite ovaj šampon i ne operete kosu pravilno između upotrebe, nagomilaće vam se njegovi ostaci na vlasištu i pramenovima. Ti ostaci mogu začepiti vaše folikule, što može s vremenom zaustaviti novi rast kose. Da biste to sprečili, pobrinite se da pravilno operete kosu nekoliko puta nedeljno, u zavisnosti od toga da li je kosa gusta ili masna.

Uz pravilnu upotrebu i čišćenje nakon svake upotrebe, suvi šampon nije štetan i zapravo može poslužiti kao lep dodatak vašem uobičajenom režimu stilizovanja kose.

Izvor: CdM