Lepota

Depilirajte se kod kuće: Narodni recepti pomoću kojih dlake više neće rasti!

Nakon par dana, dlaka na licu više neće biti više neće biti!

02.09.2019. - 15:00h
Depilacija kod kuće
Depilacija kod kućefoto: Depositphotos/belchonock

Ulje koprive

Recept ovog efikasnog sredstva je poznat od davnina, koristile su ga lepotice 17. veka, a glasi ovako: 3 kašike semena koprive zaliti sa 100 ml bilo kojeg biljnog ulja. Ostaviti da odstoji 14 dana na toplom mestu. Posle procediti kroz gazu i pretočiti u staklenu teglicu i zatvoriti sa poklopcem. Svako veče, komadić vate ili gaze umočen u ulje koprive, staviti na problematične delove lica i ostaviti na pola sata (možete zalepiti flasterom da ne spada). Posle lice umiti sa toplom vodom i sapunom. Kura kod svake žene je individuna. Na taj način tretirati lice, dok dlake ne opadnu.

Beli luk 

Sveže isceđenim sokom belog luka (ili izgnjećenim čenom), trljati problematične delove lica nekoliko puta dnevno. Posle isprati toplom vodom i namazati kremom.

Hidrogen

U poslednje vreme, sve više žena koristi hidrogen peroksid da bi se oslobodile nepoželjnih dlačica na licu (i telu). Mnogima je poznato da hidrogen, ne samo da posvetljuje, nego deluje i kao odličan „depilator“ za eliminisanje dlaka. Sam postupak nije komplikovan: Jednostavno pokvasiti vatni tupfer u 3 %-om rastvoru hidrogena (prodaje se u svim apotekama) i po 5 minuta dnevno nežno prelaziti preko problematičnih delova na licu.Za nekoliko dana dlačice će posvetliti, zatim će početi da se lome, i na kraju, postaće gotovo nevidljive.

Izvor: Stil