Lepota

Probudite se sa svežom i mladolikom kožom, bez tamnih kolutova oko očiju - Pet saveta za efikasan bjuti san!

Svaka žena bira da veruje u snagu bjuti sna, pa ipak se i dalje povremeno bude otečene, nimalo sveže i lepo nakon zdravog i kvalitetnog sna, međutim, postoji nekoliko korisnih saveta, koji će naše spavanje učiniti znatno efikasnijim.

31.08.2019. - 11:00h
San je veoma važan za regenerisanje kože
San je veoma važan za regenerisanje kožefoto: Depositphotos/IgorVetushko

Prilagodite negu svom tipu kože

Kako biste se svakog jutra budili sveži, a vaša koža izgledala zdravo i sjajno, bitno je da u svoju večernju rutinu uključite proizvode koji u svom sastavu imaju vitamin A, glikolnu kiselinu i peptide, koji tokom noći dubinski regenerišu kožu lica.

Spavajte u pravom položaju

Kada je bjuti san u pitanju, najbolje je da spavate na leđima, kako vaše lice ne bi ležalo nagnječeno na jastuku, jer vam se u tom slučaju koža neće borati i nećete dodatno oticati.

Miran san

Za efikasanu rutinu najvažniji je miran i zdrav san, što znači da ne bi trebalo da budete izloženi plavom svetlu. Zato u spavaćoj sobi nema mesta za TV, a telefon i kompjuter moraju biti isključeni, kako vas ne bi ometali tokom sna.

Koža mora da bude dobro očišćena pre nego što legnete da spavate
Koža mora da bude dobro očišćena pre nego što legnete da spavatefoto: Depositphotos/Syda_Productions

Detaljno očistite lice

Da biste se probudile bez raznih promena na koži, važno je da imate na umu da je neophodno da detalno očistite lice od šminke i prljavštine koje su se tokom dana nakupile.

Dovoljno sna

Za bjuti san je važno da spavate kvalitetno barem 8 sati, a posebno je bitno da legnete na vreme, odnosno oko 11h i ustanete u 7, jer osim što utiče na lepotu ovaj sistem spavanja utiče i na vašu produktivnost!

Izvor: Lepota i zdravlje