Probudite se sa svežom i mladolikom kožom, bez tamnih kolutova oko očiju - Pet saveta za efikasan bjuti san!

Svaka žena bira da veruje u snagu bjuti sna, pa ipak se i dalje povremeno bude otečene, nimalo sveže i lepo nakon zdravog i kvalitetnog sna, međutim, postoji nekoliko korisnih saveta, koji će naše spavanje učiniti znatno efikasnijim.

San je veoma važan za regenerisanje kože, foto: Depositphotos/IgorVetushko
San je veoma važan za regenerisanje kože, foto: Depositphotos/IgorVetushko
.

Prilagodite negu svom tipu kože

Kako biste se svakog jutra budili sveži, a vaša koža izgledala zdravo i sjajno, bitno je da u svoju večernju rutinu uključite proizvode koji u svom sastavu imaju vitamin A, glikolnu kiselinu i peptide, koji tokom noći dubinski regenerišu kožu lica.

Spavajte u pravom položaju

Kada je bjuti san u pitanju, najbolje je da spavate na leđima, kako vaše lice ne bi ležalo nagnječeno na jastuku, jer vam se u tom slučaju koža neće borati i nećete dodatno oticati.

Miran san

Za efikasanu rutinu najvažniji je miran i zdrav san, što znači da ne bi trebalo da budete izloženi plavom svetlu. Zato u spavaćoj sobi nema mesta za TV, a telefon i kompjuter moraju biti isključeni, kako vas ne bi ometali tokom sna.

Koža mora da bude dobro očišćena pre nego što legnete da spavate, foto: Depositphotos/Syda_Productions
Koža mora da bude dobro očišćena pre nego što legnete da spavate, foto: Depositphotos/Syda_Productions
.

Detaljno očistite lice

Da biste se probudile bez raznih promena na koži, važno je da imate na umu da je neophodno da detalno očistite lice od šminke i prljavštine koje su se tokom dana nakupile.

Dovoljno sna

Za bjuti san je važno da spavate kvalitetno barem 8 sati, a posebno je bitno da legnete na vreme, odnosno oko 11h i ustanete u 7, jer osim što utiče na lepotu ovaj sistem spavanja utiče i na vašu produktivnost!

Izvor: Lepota i zdravlje