Tajne kozmetičara holivudskih dama: Nega za zdravu, lepu i mladoliku kožu

Gledajući fotografije poznatih dama koje blistaju u svojim 30-im, 40-im, 50-im ili 60-im godinama, normalno je da poželite da imate takvu kožu.

Postoje navike koje morate da praktikujete svakodnevno, foto: Depositphotos/ by Sofia_Zhuravets
Postoje navike koje morate da praktikujete svakodnevno, foto: Depositphotos/ by Sofia_Zhuravets
.

Lične kozmetičare ne mogu svi da priušte, ali srećom, mnogi saveti koji oni daju slavnim damama su dobro poznati, pa ih možete i same primenjivati. Svakako da ne možete sami da radite složene tretmane, ali postoje i navike koje možete praktikovati svakodnevno, a da veoma znače za vaš izgled.

Pijte kafu pred ručak

„Holivudski ulepšavači“ savetuju da ljubitelji kafe treba da prestanu da piju kafu nakon ručka. U velikim količinama kofein ne utiče dobro na kožu, a ujutru je metabolizam brži, pa je bolje da kafu pijete samo do ručka, a kasnije ne.

Redovno menjanje peškira i posteljine

Kozmetičarka Dženifer Garner i Ris Viterspun, veruje da stanje kože ne zavisi samo od preparata koje upotebljavate već i od svakodnevnih navika, kao što je upoterba jastučnica i peškira.

Oni su idealni za sakupljanje bakterija, pa zato savetuje da peškire treba menjati svakog dana, a jastučnice na tri dana.

Za korekciju bora i lifting kože je bolja evropska i američka kozmetika, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Za korekciju bora i lifting kože je bolja evropska i američka kozmetika, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

Аzijska kozmetika za izbeljivanje, evropska za lifting

Prema mišljenju nekih kozmetičara, većina kozmetičkih proizvoda iz Japana i Južne Koreje su odlični za izbeljivanje kože, a kreme za hidrataciju sa azijskog tržišta su mnogo bolje.

Za korekciju bora i lifting kože je bolja evropska i američka kozmetika.

Napravite pauzu pre nanošenja šminke

Prema kozmetičarima slavnih, najbolje je da ne nanosite više kozmetičkih proizvoda i šminke jedno preko drugih.

Bolje je da napravite pauzu od 5-10 minuta između nanošenja kreme i pudera, na primer. Za to vreme možete da birate odeću, sredite kosu ili uradite nešto drugo dok vam koža upija preparate.

Koristite ulje od lavande za smanjenje pora

Kozmetičarka Kameron Dijaz i Gvinet Paltrou savetuje da nanesete nekoliko kapi ulja od lavande na topao peškir i da ga stavite nekoliko minuta na lice, nežno pritiskajući. Redovno praktikujte ovaj metod, pore će se smanjiti i koža će izgledati glatkije.

Izvor: crnobelo