Lepota

PET caka da stopala izgledaju manje

Mnogo žena nosi veličinu cipela 40 (ili više) i iako u velikim stopalima nema ništa loše, neke ipak žele da im stopala izgledaju manja. Otkrivamo pet grešaka kod odabira obuće – i rešenja koja će pomoći da vizuelno smanjite stopala.

19.08.2019. - 16:00h
foto: Depositphotos/bb_doll

1. greška: Bez potpetica

Možeš li se još setiti vremena kad su sve žene nosile baletanke? E, ako imaš velika stopala – izbegavaj baletanke. Naime, u ravnim cipelama bez pete velika stopala deluju još veća. Stoga uvek – ili kad god je to moguće – nosi cipele s višom petom. Naravno, peta ne mora odmah biti deset centimetara visoka. Udobna peta od pet centimetara sasvim je dovoljna.

2. greška: Obuća svetle boje

Svetle boje produžuju noge – ali i stopala. To važi i za pastelne boje i svetle metalik tonove. Radije nosi cipele tamnih boja. Ako ne želiš da tvoja stopala privlače poglede, izbegavaj napadne uzorke i boje.

3. greška: Nepogodan oblik cipela

U poslednje vreme se uglavnom viđaju cipele koje su šiljate na vrhu, a sve manje oble. Međutim, ‘špic’ modeli su nekoliko milimetara duži pa i stopala u njima izgledaju duže. Ako baš nikako ne želiš da se odrekneš takvih cipela, onda pazi da su napred što manje izdužene.

4. greška: Pogrešan izrez

Ako je otvor napred kod prstiju pogrešno izrezan, onda prsti optički izgledaju duži. Postoje sandale (i druga obuća s otvorenim prstima) koje su najdublje rezane na visini drugog prsta (pored palca). U takvim cipelama stopalo  deluje još veće.

5. greška: Neodgovarajuć izbor cipele

Svejedno je imaš li velika ili mala stopala, uvek je važno odabrati odgovarajuće cipele, prave veličine. Nijedna žena se ne raduje žuljevima. Kod velikih stopala je pravilan izbor još važniji. Ako ćeš odabrati otvorene cipele kod kojih prsti imaju još mesta napred, onda je to za „sakrivanje“ kontraproduktivno. I premale cipele – kod kojih vire peta ili prsti – takođe privlače  poglede – a to niko ne želi.

Izvor: miss7.24sata.hr