Magični sastojak iz kuhinje: Napravite sami domaću kremu protiv bora!

Po pitanju kozmetike postoje oni koji ne vole da eksperimentišu, kupuju samo proverene stvari, propagirajući argumente kako ne treba praviti kreme protiv bora u kućnoj radinosti i na pobornike prirodne kozmetike, one koji obraćaju pažnju na svaki sastojak preparata koje koriste i trude se da oni budu što prirodniji i bolji.

Krema od prirodnih sastojaka, foto: Depositphotos/luminastock
Krema od prirodnih sastojaka, foto: Depositphotos/luminastock
.

Sastojci koje ćete ovom prilikom koristiti lako su dostupni i nema bojazni da ćete imati problema da ih pronađete. Potrebno je samo malo slobodnog vremena i zabava pravljenja domaće kreme protiv bora može da počne.

Domaća krema protiv bora sa kokosovim uljem

Svi obožavaju kokosovo ulje i to sa razlogom. Pomaže u ishrani, ali i za spoljnu upotrebu.

Nekada su dobre stvari i najjednostavnije, kao što je slučaj sa ovom kremom. Ona se pravi od svega nekoliko sastojaka, a glavni od njih je kokosovo ulje.Ono hidrira kožu, hrani je. Iako ima teksturu ulja, dakle, vrlo je masno, ne ostavlja mastan trag na licu, ni na odeći. Pored hidratacije, ovo ulje ima i predivan miris.

Za ovu kremu biće potrebno:

kafena šoljica kokosovog ulja

kašičica tečnog vitamina E (nabavite ga u apoteci)

nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru (da biste dobili miris koji želite)

Kokosovo ulje je čvršće strukture, naročito u zimskim danima. Otopite ga na blagoj vatri, a zatim dodajte tečni vitamin E i eterično ulje. Dobro promešajte i sipajte u posudu po izboru.

Ova krema nema rok trajanja, pod uslovom da je čuvate u frižideru ili barem na nekom tamnom i hladnom mestu, koje nije izloženo sunčevoj svetlosti. Preporučujemo da je mažete kada god osetite potrebu za hidratacijom. Ujutru, u manjoj količini, jer ćete tako biti potpuno sigurni da ju je koža potpuno upila. Kokosovo ulje je odličan zaštitnik od UV zraka, tako da ćete imati višestuku korist kreme sa zaštitnim faktorom.

Uveče, kada vam je potrebna posebna nega, na suvo i očišćeno lice nanesite malo veću količinu kreme i posle dvadesetak minuta skinite maramicom eventualni višak. Probudićete se sa baršunastom kožom.

Izvor: minutzamene.com