Lepota

Izgubile kompas: Najpoznatije zavisnice od botoksa!

U Holivudu je teško stariti graciozno pod pritiskom nadrealnih očekivanja o poimanju lepote. Zbog toga smo godinama svedočili transformacijama lica kod kojih se koža zatezala, a lice i preko fotografija izgledalo kao da će da pukne od natečenosti izazvane injekcijama botoksa.

18.08.2019. - 10:00h
Kortni Koks
Kortni Koksfoto: Photo by John Phillips/Getty Image, Getty Images Entertainment

Kortni Koks

Iako nije lako priznala da koristi botoks i filere, Koksova je nedavno izjavila za "New Beauty Magazine" da je sada svesna da je preterala. “Odrasla sam misleći da je izgled najvažniji i da će sve biti u redu dokle god izgledam dobro, što me je dovelo do problema,” priznala je zvezda poznate serije "Prijatelji". “Toliko sam se trudila da držim korak da sam uspela da pogoršam izgled.” 

Nikol Kidman
Nikol Kidmanfoto: Depositphotos/arp

Nikol Kidman

Među najpoznatijim licima na kojima se videlo dejstvo botoksa svakako je australijanka Nikol Kidman, ali nakon niza godina tokom kojih je primala injekcije konačno je odustala. Za nemački magazin "TV Movie" rekla je da ga je “probala” i dodala kako joj se nije dopadalo kako joj je lice kasnije izgledalo, zbog čega je prestala. “Sada ga više ne koristim – i mogu ponovo da pomeram čelo.”

Kameron Dijaz
Kameron Dijazfoto: Photo by Anthony Harvey/Getty Images, Getty Images Entertainment

Kameron Dijaz

Kameron je do sada objavila čak dve knjige na teme zdravlja i velnesa, te je prilikom promocije prve, pod naslovom "The Body Book", izjavila da je isprobala botoks i da joj je promenio lice, ali ne na bolje: “Iako sam ga stavila u zaista malim količinama, promenio mi je izgled lica na tako čudan način da sam jednostavno pomislila – ne, ne želim da izgledam tako. Radije bih posmatrala kako mi lice stari nego posmtrala lice koje uopše nije moje.”

Kim Kardašijan Vest
Kim Kardašijan Vestfoto: Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images Entertainment

Kim Kardašijan Vest

U jednoj epizodi serije "Keeping up with the Kardashians" koja se emitovala pre skoro deset godina, Kim je isprobala botoks, ali tada je rekla da joj jo uvek nije potreban. Nekoliko godina kasnije, kada je bila trudna sa drugim detetom, mnogi fanovi su nagađali da je napravila neke zahvate na licu, na šta je Kim jasno odgovorila: “Ne, nisam koristila filere i botoks tokom trudnoće, kako su neki tabloidi razglasili, bilo bi stvarno bolesno da sam na taj način dovela dete u opasnost.” Kakav odnos ima prema botoksu danas, ne zna se još uvek.