Kako da izvučete svetlije oči u samo četiri koraka

Kada baš želite da se istaknete šminkom, ne razmišljajte dalje od trenda svetlih očiju. Ove sezone, dugine boje su poslužile kao idealna inspiracija za mnoge make-up brendove, pa su se tako uvukle ove vesele i vedre boje i u palete senki.

.

Korak 1: Izaberite vašu senku

Kada birate boju, imajte u vidu da sve svetle nisu jednake. Nešto što možda izgleda savršeno na drugoj ženi, ne izgleda tako dobro na drugima. Na primer, lice boje masline može da izgleda žućkasto sa pogrešnom bojom zelene i svetlo roze može da učini žene svetle puti umornima. Jedini izuzetak? Kobalt plava. Prema rečima Ejmi Heming, šminkerke iz Nju Džerzija, ova boja stoji svakoj boji lica. Smaragdno zelena ističe smeđe i kestenjaste oči, dok svetlucavo zlatno-roze odlično ide uz plave oči. Kada ste u nedoumici, idite kod profesionalnog šminkera da izaberete živahnu boju koja vam najviše odgovara.

Korak 2: Koristite ugaonu četkicu

Utapkajte ugaonu četkicu u odabranu boju senke za oči. Prevucite četkicu duž gornjeg dela trepavica kako biste naneli izabranu boju.

Korak 3: Stopite

Koristeći četkicu, stopite boju sa jedne strane na drugu i gore na dole, kako biste izravnali nepravilnosti boje kada ste je prvi put naneli. Ključ je da stapate, stapate i još stapate. Držite jačinu boje prilagođenu dnevnom nošenju. Najtamniji deo boje treba da vam bude na ivici gornjih trepavica i da ide na gore ka svetlijem.

Korak 4: Trepavice

Dodajte sloj maskare za završni savršen izgled.

Savet: Kada se igrate sa očima, upamtite da ostatak šminke pada u drugi plan. Dovoljno je samo da na jagodice nanesete malo ružičastog rumenila, a na usne blagi svetlo roze sjaj.