Lepota

Otkrivamo vam kako da izbegnite najčešće greške prilikom nanošenja maskare!

Maskara je apsolutna kraljica u neseseru - uz nju trepavice izgledaju duže i gušće, a oči naglašenije. Čak se i najboljima ponekad prodkradu greške koje mogu da pokvare celokupan utisak. Ovo su najčešći pogrešni potezi kada je nanošenje maskare u pitanju.

11.08.2019. - 13:00h


Pogrešan redosled

Većina žena prvo nanosi maskaru na gornje trepavice, međutim šminkeri savetuju da počnete s donjim. Na taj način izbećićeto mrlje na kapcima.

Previše poteza gore-dole

Kad vadite četkicu iz bočice, napravite nekoliko pokreta gore-dole u želji da što više boje ostane na četkici? To je pogrešno. Tako će u samu bočicu ući više vazduha pa će se ona brže osušiti. Umesto toga, napravite nekoliko laganih kružnih pokreta pre nego što izvadite četkicu.

Lenji ste prilikom skidanja maskare

Uveče ne posvećujete dovoljno pažnje prilikom skidanja šminke, naročito maskare? Trebalo bi da dobro očistite lice, kako ne bi ostali nikakvi ostaci, a trepavice je najbolje očistiti uljanim odstranjivačima šminke - naročito ako koristite vodootpornu maskaru. Ne treba ni govoriti da spavanje s maskarom nije prihvatljivo nikada jer je štetno za oči i uništava i trepavice.

Izvor: zena.hr