Otkrivamo vam kako da izbegnite najčešće greške prilikom nanošenja maskare!

Maskara je apsolutna kraljica u neseseru - uz nju trepavice izgledaju duže i gušće, a oči naglašenije. Čak se i najboljima ponekad prodkradu greške koje mogu da pokvare celokupan utisak. Ovo su najčešći pogrešni potezi kada je nanošenje maskare u pitanju.

foto: Deposittphotos/Markomarcello
foto: Deposittphotos/Markomarcello
.

Preterujete!

Vodite se onim - što više, to bolje. Kada je reč o maskari, to nije tačno. Ako stavljate mnogo slojeva, teško ćete izbeći grudice, a krajnji rezultat biće slepljene trepavice. Dva sloja sasvim su dovoljna. Takođe, ako tokom dana popravljate šminku, preskočite ponovno stavljanje maskare.

Ne pazite na rok trajanja

Možda vam se čini da maskara još nije dotrajala, ali ovaj proizvod ima svoj rok trajanja koji morate poštovati, naročita ako se uzme u obzir da se koristi na osetljivom delu lica. Maskara ima rok trajanja samo 3 meseca, kao i ajlajner. Nakon toga, treba je baciti jer više nije sigurna za korišćenje jer su podložne nakupljanju bakterija.

.

Pogrešan redosled

Većina žena prvo nanosi maskaru na gornje trepavice, međutim šminkeri savetuju da počnete s donjim. Na taj način izbećićeto mrlje na kapcima.

Previše poteza gore-dole

Kad vadite četkicu iz bočice, napravite nekoliko pokreta gore-dole u želji da što više boje ostane na četkici? To je pogrešno. Tako će u samu bočicu ući više vazduha pa će se ona brže osušiti. Umesto toga, napravite nekoliko laganih kružnih pokreta pre nego što izvadite četkicu.

Lenji ste prilikom skidanja maskare

Uveče ne posvećujete dovoljno pažnje prilikom skidanja šminke, naročito maskare? Trebalo bi da dobro očistite lice, kako ne bi ostali nikakvi ostaci, a trepavice je najbolje očistiti uljanim odstranjivačima šminke - naročito ako koristite vodootpornu maskaru. Ne treba ni govoriti da spavanje s maskarom nije prihvatljivo nikada jer je štetno za oči i uništava i trepavice.

Izvor: zena.hr