Izađite iz ove borbe kao pobednici: Sakrijte tamne podočnjake u par koraka!

Koža ispod naših očiju je oko 10 puta tanja i stari 40% brže u odnosu na ostatak kože lica te zahteva posebnu negu jer je ovo područje prvo koje će pokazati tragove umora i godine.

foto: Depositphotos/puhhha
foto: Depositphotos/puhhha
.

Povedite računa o ishrani

Ako svoju ishranu bazirate na svežem voću i povrću, celovitim žitaricama i zdravim mastima u mnogome ćete umiriti upalne procese i oticanje, što će dodatno uticati na zdravlje i kvalitet vaše kože, a posebno na okoloočno područje.

Poradite na kvalitetu sna

Nije nedostatak sna uzrok pojavljivanja vaših podočnjaka, ali ih loš kvalitet sna dodatno ističe. Zato je veoma važno da ležete na vreme, kako biste imali 8 sati kvalitetnog sna i da telefon isključite dok spavate, kako biste sebi pružili prekopotreban mir i odmor.

.

SPF je neizostavni deo vaše rutine

Nanošenje krema koje u sebi sadrže SPF veoma je važno tokom čitave godine, kako biste kožu lica adekvatno zaštitili od štetnog zračenja, a uz to, zaštitini faktor pomaže da koža oko očiju ne potamni i dodatno se isuši, pa na taj način smanjuje vidljivost vaših podočnjaka.

Izaberite adekvatan korektor

Kada nanosite korektor, veoma je važno da imate osećaj za meru, kako biste i dalje izgledali prirodno i osvežili i ujednačili svoj ten. U zavisnosti od boje podočnjaka bitan je podton korektora koji koristite. Ako su vam podočnjaci plavkasti, odaberite korektore rozikastog podtona, dok će rozikaste podočnjake neutralisati korektor žutog podtona.

.

Maska za okoloočno područje je neizostavan deo rutine

Dodatna hidratacija je neophodna osetljivom području oko očiju, a poželjno je i dodatno hlađenje, koje će vam pomoći da smanjite otok. S vremena na vreme priuštite sebi masku za područje oko očiju, koju pre toga ostavite u frižideru da se ohladi. Osim što će hladnoća smanjiti otok, nežni hranljivi sastojci koji se nalaze u sastavu maske dodatno će negovati vašu osetljivu kožu, pa ćete se ujutru probuditi sveži i bez tamnih kolutova ispod očiju.

Završite i započnite dan hidratantnom kremom

Područje oko očiju zahteva posebnu, nežnu i hidratantnu kremu, koja će bogato nahraniti područje ispod očiju. Najbolje je da odaberete onu na bazi vode, koja će vas pored hidratacije i dodatno osvežiti, a neće ostaviti težak, mastan film na koži. Najbolje su one kreme u formi gela, koje će za sobom ostaviti voden, brzoupijajući trag. Ovakav proizvod nanesite blagim tapkanjem, kako biste dodatno izmasirali otečeno područje.

Izvor: lepotaizdravlje.rs