Lepota

Slavna glumica tvrdi da nije mogla da izađe iz kuće zbog PODOČNJAKA: Otkrila je neviđeni TRIK, a sve namirnice već imate kod kuće!

Tamni krugovi oko očiju i podočnjaci najčešća su "boljka" većine žena, a da bi se ovaj nedostatak kamuflirao neophodno je da budete uporni, istrajni i imate poneki trik u rukavu.

22.07.2019. - 08:46h
foto: Photo by Carlos Alvarez/Getty Images Entertainment

Naravno, ponekad nam je dovoljan dobar korektor da ih prikrijemo, ali šta kada nije trenutak za šminkanje ili jednostavno želite da izgledate svežije i odmornije? Donosimo dve efikasne i jednostavne cake koje su se pokazale delotvornim u borbi protiv podočnjaka, a jednu koristi čak i slavna Dru Barimor.

Zeleni čaj

Uveče pripremite zeleni čaj (koristite onaj prirodni, a ne u kesicima), pa ga ulijte u kalup za led i ostavite preko noći u zamrzivaču. Ujutru izvadite kockicu leda i kružnim pokretima prelazite njom preko lica i područja oko očiju. Ovaj postupak će smanjiti oticanje, podbulost lica i stimulisaće cirkulaciju krvi. Kada se kockica otopi, uobičajeno nastavite sa svojom rutinom.

Ovo je ujedno i omiljeni trik slavne glumice, koja je u nekoliko navrata pričala o tome kako smatra da su njen najveći estetski problem upravo tamni krugovi oko očiju zbog kojih ponekad izgleda kao "duh".

Kafa i kokosovo ulje

Kao opcija uvek su tu i različiti serumi i kremice koje zapravo mogu da donesu rezultate, ali su često veoma, veoma skupi. Zato je dobra alternativa koristiti domaće, prirodne maske i mazalice, a jedna takva je i ona od kafe i kokosovog ulja.

Pomešajte kokosovo ulje i svežu kafu u odnosu 1:1 i nanesite na područje ispod očiju. Ostavite smesu da stoji 15-ak minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

Izvor: Žena.blic