Sve što treba da znate pre nego što postanete plavuša!

Kosa je simbol naše lepote i ženstvenosti, zato je važno da izgleda zdravo, bujno i negovano, ali je ujedno i najpodložnija promeni koje često mogu naštetiti njenom kvalitetu. Na vrhu tih promena naravno nalazi se farbanje kose, međutim, ako joj priuštite adekvatan tretman, ona će ostati zdrava i sjajna i nakon farbanja.

Plavuša, foto: Depositphotos/DmitryPoch
Plavuša, foto: Depositphotos/DmitryPoch
.

Plava boja kose, oduvek je zahtevala nešto više truda, kada je nega u pitanju, u odnosu na kosu tamnijih tonova. Iako nam je svima jasno da plava kosa zahteva dosta vremena i truda uloženog u adekvatnu negu, kao i česte posete frizeru, popularnost plave kose i zlatnih pramenova ne jenjava godinama .

Kada se jednom odlučite da pređete u plavu, morate biti svesni koliko je važno da što češće posećujete frizera, kako biste svoju boju zadržali svežom, prirodnom, a kosu zdravom i bez ispucalih krajeva, jer suvi i ispucali krajevi na plavoj kosi izgledaju zaista neugledno i gotovo “spaljeno”. Uz to, nega plave kose zahteva različite kozmetičke preparate, koji će vašoj kosi sačuvati elastičnost i sjaj, jer je beživotan izgled kose poslednje što želite.

Kako bi se postigla idealna nijansa plave boje, koriste se proizvodi koji agresivno utiču na vašu kosu, smanjuju kvalitet dlake i kosi oduzimaju zdrav i sjajan izgled, zbog čega je plavoj kosi, odmah nakon farbanja potrebna extra nega. Ako prirodno imate svetliju kosu, biće vam nešto lakše da pređete u plavu i postignete željenu nijansu, ali je intenzivna nega podjednako važna.

Stilizovanje plave kose, foto: Depositphotos/VaDrobotBO
Stilizovanje plave kose, foto: Depositphotos/VaDrobotBO
.

Kada jednom pređete u plavu boju, pri kupovini proizvoda za negu, šampona i regeneratora, birajte linije proizvoda namenjene isključivo plavoj kosi. Linije namenjene nezi plave kose u sebi sadrže supstance koje neutrališu žuti pigment kose i boji čuvaju svežinu i platinast sjaj, zato je važno da počnete da ih koristitie neposredno posle farbanja.

Platinasto plava boja ne pristaje svakom tenu i zaista je važno da slušate savete frizera. Iako zahteva neverovatno strpljenje i brigu, plava kosa daje posebnu neodoljivost, a kada je besprekorno negovana, izgleda savršeno!

Izvor: lepotaizdravlje.rs