Lepota

Trikovi u šminkanju koje bi svaka žena trebalo da zna - naučite da konturišete kao šminker!

Kada je konturisanje postalo hit, naučili smo da stavljanjem pravog proizvoda na pravo mesto možemo da, u potpunosti, izmenimo crte lica. Šminka može dati veće oči, punije usne, uži nos i još mnogo toga.

13.07.2019. - 15:00h
Šminkanje
Šminkanjefoto: Depositphotos/korabkova

Naglasite prava mesta

Da biste istakli oči, nanesite hajlajter na unutrašnji ugao oka, sredinu kapka i ispod obrve. Najbolje je koristiti ga u boji kože, jer beli deluje previše napadno. U kombinaciji s ajlajnerom, otvoriće čak i najumornije oči.

Naučite da nanosite kreon za vaš tip očiju

Ako su vam oči blizu, nacrtajte i spojite kreon na spoljnim uglovima oka. Ova tehnika deluje poput strelica, vizuelno razdvajajući oči. Ako imate spuštene kapke, probajte da izvučete deblju crtu . Bademaste oči vole dramatične crte, dok je za male oči najbolji ajlajner u boji kože s tankom crnom crtom oko oka.

Hajlajter
Hajlajterfoto: Depositphotos/looking_2_the_sky

Za punije usne treba malo varati

Za punije usne uvek koristite piling. Stvaranje glatke podloge za aplikaciju šminke je jedan od najvažnijih koraka u šminkanju, što nije izuzetak ni za usne. Naneste hajlajter na vrh usana kako biste vizuelno podili usnu. Ako želite da precrtate usne, koristite olovku koja je vrlo slična boji vaših usana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#lipsmakeup 👄 👄 @cliniqueisrael @clinique

Објава коју дели chen godov (@cg_makeup_life) дана

Posvetlite jagodice

Želite da naglasite jagodice bez celokupnog procesa konturisanja? Dodajte malo providnog sjaja ili balzama za usne na vrhove obraza. Daće suptilan sjaj koji će se primećivati samo pod posebnim uglovima i na jačem svetlu. 

Skulpturišite bronzerom

Bronzerom možete da suzite facu i napravite crte lica toplijim. Nanošenje bronzera duž vilične kosti i razmazivanje boje prema vratu stvoriće efekat sužavanja. Možete da konturišete nos tako što ćete malom četkicom da nanesete bronzer duž svake strane nosa.

 

Izvor: zena.hr