Lepota

Šminka za savršen selfi sa plaže: Kako da sakriješ nesavršenosti, a što bolje istakneš atribute!

Svet bez šminke danas je nezamisliv. Ako volite da nosite šminku i na letovanjima, ovo su saveti kako da se našminkate u par koraka, a da pritom istaknete najbolje atribute svog lica koji će odvlačiti pažnju sa sitnih "nesavršenosti".

05.07.2019. - 13:15h
Šminka za plažu
Šminka za plažufoto: Depositphotos/billiondigital

Umesto pudera - nežni piling!

Umesto pudera nežno ispilingujte lice, zatim na lice nanesite visoki zaštitni faktor. Ako želite, možete naneti toniranu kremu u tankom sloju. Prstom utapkajte korektor na problematična područja. Najbolja opcija su korektori lagane teksture i odgovarajuće nijanse kako biste izbegli neujednačen ten.

Senka za oči kremaste teksture

Za svetle, odmorne i upadljive oči na kapke nanesite senke toplih bronzanih nijansi. Kremasta senka otvoriće pogled i izgledaće nežno ali će, pritom, napraviti veliku razliku. U ugao oka stavite svetliju nijansu kako biste izgledali svežije. Kvalitetnim uvijačem istaknite trepavice nakon nanošenja vodootporne maskare. 

Suptilna šminka
Suptilna šminkafoto: Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images, Entertainment

Ne zaboravite hajlajter!

Hajlajter u boji bisera s nežnim presijavajućim česticama daće osvežavajuć izgled, nanesite ga na ključne delove lica - iznad usana, na jagodicama i u predelu ispod obrve.

Balzam u boji usana

Završni korak je balzam za usne koji se slaže sa tonom vaše kože. Ovaj korak će učiniti da usne izgledaju punije, a pružiće im i zaštitu tokom izlaganja jakom suncu.

Izvor: zena.hr