Deset najneobičnijih svadbenih običaja na svetu

U Koreji udaraju mladoženju ribom po stopalima, dok u Francuskoj mladenci piju i jedu u toaletu. Evo još nekih veoma interesantnih običaja širom sveta.

.

Venčanja su možda univerzalne proslave i čini se da su bacanje buketa i zajedničko sečenje torte zastupljeni svuda ipak u različitim kulturama postoje veoma neobični običaji vezani za venčanja.

Kina: Gađanje mlade
U Kineskoj kulturi Jugur, mladoženja uz pomoć luka i strele tri puta gađa mladu. Strelama se naravno ukloni oštar vrh. Nakon gađanja, mladoženja uzima strele i lomi ih jer tako osigurava da par ostaje zauvek u ljubavi.

Mauritanija: Farme masnoće
U Mauritaniji, devojke uzrasta od pet do 15 godina šalju se u "farme masnoće" da bi pre venčanja dobile na težini. Ukoliko je mlada punija i ima izraženo salo oko stomaka jer to znači da je njihov muž bio dovoljno zdrav i činio ih zadovoljnim.

Škotska: Testiranje buduće mlade
Prijatelji buduće mlade u Škotskoj iznenada je odvode uoči velikog dana, i gađaju je svim vrstama đubreta, od pokvarenog mleka, mrtve ribe, pokvarene hrane, meda i perja. Oni mladu prvo vežu za drvo, a posle svega toga odvode je da pije. Veruje se da ukoliko ona uspe sve to da izdrži izdržaće sve ono što dolazi sa brakom.

Kina: Plakanje za mladoženjom
Od devojaka iz Kineske kulture Tedžuja koje su pred udajom traži se da plaču jedan sat, svakog dana, mesec dana pre venčanja. Deset dana ovog rituala, njihove majke im se pridružuju, a zatim njihove bake. veruje se da se plakanjem izražava radost.

Korea: Udaranje mladoženje po stopalima
Korejska tradicija nalaže da se stopala mladoženje udaraju sa ribom ili trskom pre prve bračne noći kako bi se testirala mladoženjina snaga i karakter.

Indija: Venčavanje za drvo
U nekim delovima Indije žene rođene kao Manglinke - astrološka kombinacija kada su Mars i Saturn ispod sedme kuće, su "uklete" jer se veruje da prouzrokuju to da njihovi muževi ranije umru. Da se to ne bi dogodilo one prvo moraju da se udaju za drvo, a drvo se potom poseče da bi se kletva poništila.

Francuska: Piće u toaletu
Nekada su u Francuskoj mladenci terani da bukvalno piju sve što ostane sa venčanja i to u toaletu. Danas je ta tradicija malo korigovana, pa se tako mladencima poslužuju čokolada i šampanjac ali takođe servirani u toaletu. Poenta ovog običaja je da mlada i mladoženja ojačaju pred prve bračne noći.

Sparta: Menjanje garderobe
U Spartanskoj kulturi mlade su morale da briju glavu i obuku se kao muškarci.

Irska: Stopala na tlu
U Irskoj stopala mlade moraju sve vreme da budu uz pod dok ona i mladožanja igraju svoj prvi ples. Ukoliko ona to ne uradi, veruje se da će u nju ući zla vila i odvesti je daleko.

Nemačka: Lomljenje tanjira
Gosti na tradicionalnom nemačkom venčanju donose srećnom paru bilo koji tip porcelana sem čaša, a oni onda lome jer se veruje da će tako oterati zle duhve. Od srećnog para se onda traži da sav polomljeni porcelan očiste i tako nauče da život u braku nije nimalo lak, ali ukoliko rade zajedno prebrodiće svaki izazov.