Oslobodite se stresa i napetosti - zakažite masažu!

Svi živimo brzim tempom, svakodnevno pokušavamo da uskladimo privatne i poslovne obaveze. Žene često moraju da balansiraju između karijere i porodice. Uz takav način života, ponekad je zaista teško pronaći vreme samo za sebe. Ipak, briga o sebi i svom telu je nužna zbog čega je ne treba zanemarivati koliko god bile zauzete. Trebalo bi barem jedanput nedeljno odvojiti koji sat samo za sebe, malo se razmaziti i uživati u slatkim ritualima.

Spa, foto: Depositphotos/ valuavitaly
Spa, foto: Depositphotos/ valuavitaly
.

Zakažite masažu!

Jedan od najboljih načina za opuštanje je odlazak na masažu. Zakažite termin i priuštite sebi sat vremena čiste relaksacije. Dobra masaža opustiće mišiće i telo što će vam pomoći da se oslobodite stresa i napetosti. Nakon ovoga ćete se sigurno osećati sveže i obnovljeno.

Napravite penušavu kupku

Brz i jednostavan način za opuštanje koji sami možete napraviti u svoja četiri zida je vruća kupka. Napunite je mehurićima, dodajte malo eteričnog ulja lavande za opuštanje i natočite čašu vina. Usput možete slušati muziku ili čitati nekoliko stranica svoje omiljene knjige. Nakon kupanja se namažite omiljenim losionom.

foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
.

Zakažite termin u svom omiljenom salonu

Ako želite da se osećate lepo i negovano najbolje je da zakažete posetu u kozmetičkom ili frizerskom salonu i odaberete tretman koji najviše volite. Bez obzira na to da li su u pitanju tretmani čišćenja lica, manikira ili menjanja frizure, bitno je da se nakon toga osećate čistije i svežije.

Idite u kupovinu!

Većina žena voli šoping, zato ako već neko vreme niste ništa kupile za sebe, odlazak do vaše omiljene radnje bi mogao da bude odličan način da udovoljite sebi. Razmislite o stvarima koje su vam potrebne ili ih već dugo želite i zaputite se u kupovinu!

Šoping, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Šoping, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

Častite se ukusnim dezertom

Bez obzira na to da li ste na dijeti ili se trudite da jedete zdravo, povremeno bi trebalo da sebi priuštite nešto što je veoma ukusno poput parčeta torte ili kolača. Nemojte dopustiti da vas peče savest zbog takvih trenutaka jer svi povremeno zaslužujemo da se malo opustimo i uživamo u hrani koju volimo.

Poklonite sebi nešto lepo!

Drugima stalno nešto kupujemo ali često zaboravljamo sebe. Ako već dugo maštate o određenom parfemu ili posebnoj haljini, zašto je sebi ne biste priuštili? Ne treba čekati poseban povod ili osobu koja bi nam poklonila nešto što sami možemo da obezbedimo za sebe.

Izvor: zene.hr