Adrijana Lima otkriva tajne brazilske lepote!

Kao i druge brazilske lepotice, 37-godišnja manekenka i Viktorijin anđeo Adrijana Lima ima mnogo tajni koje su zaslužne za njenu božanstvenu kosu i kožu, a za ,,Harpers Bazar” otkrila je neke od svojih trikova.

Brazilska lepotica, foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images, Entertainment
Brazilska lepotica, foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images, Entertainment
.

Pre svega, brazilska lepotica istakla je kako su žene u Brazilu od malena naučene da brinu o sebi, što je prema njoj i ključ dostojanstvenog i lepog starenja.

"U Brazilu ne postoji samo jedan ideal lepote, ali naravno - Brazilke vole isticati svoju lepotu kroz šminku."

Ako ste se pitali koja se tajna krije iza divne kose Adrijane Lime, sada je i otkrila:

"Domaće maske od avokada su jako popularne u Brazilu. Daju sjaj i hidrataciju kosi", rekla je i dodala kako jednom nedeljno običan regenerator ili masku za kosu pomeša s avokadom i zatim ostavi da deluje na kosi.

Kad je u pitanu nega kože, menekenka je otkrila da svakodnevno pije kokosovu vodu koja daje zdravu i sjajnu kožu. Takođe, svakodnevno stavlja kremu sa zaštitnim faktorom.

Za klasični brazilski mejkap izgled Adrijana predlaže svetlo narandžaste, rozikaste i crvene tonove. "Nikada ne možeš pogrešiti s jarkom bojom ruža. Ja sam luda za crvenom bojom u večernjim izlascima, a za dan najčešće koristim samo maskaru i sjaj za usne."

Naravno da svemu tome doprinosi i njena svakodnevna rutina vežbanja, a Adriana obožava boks i trčanje.

"Obožavam boks, ali kada sam na putu, češće trčim. Što se tiče treninga, kombinujem ih zavisno od toga kako se osećam, ali više volim intenzivniije treninge koji su dinamičniji."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@AdrianaLima’s true love? It comes with gloves. ? #TrainLikeAnAngel

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on

.

Šta je s motivacijom?

"Uvek motivišem samu sebe jer razmišljam o rezultatima i znam kako je dobar osećaj nakon treninga. Imam decu i puno putujem, stoga znam da treba negovati samu sebe tako da se trudim da jedem što zdravije: puno voća, povrća, proteina. Sve je stvar balansa."

I ono najvažnije, otkrila je kako ju je još njena baka naučila jednu od najvažnijih lekcija lepote: "Ako se osećaš ugodno u svojoj koži - bićeš prelepa, i sebi i drugima."

Izvor: Žena. hr