Kućni pedikir s mlekom i sodom bikarbonom čini stopala mekima i lepim - imamo recept!

Bez obzira na promenljivo vreme, trebalo bi da pripremite stopala za sandale. Ovaj recept za kućnu pedikir osvojio je Internet - jer suva i ispucala stopala veoma brzo pretvara u glatka i negovana! Potrebno vam je malo mleka i sode bikarbone i samo malo truda - isprobajte!

Ulepšajte svoje pete i spremno &uletite& u sandale!, foto: Depositphotos/VGeorgiev
Ulepšajte svoje pete i spremno "uletite" u sandale!, foto: Depositphotos/VGeorgiev
.

Vreme jeste promenljivo, ali ne dajte da vas zavara. Leto je tu i svi jedva čekamo da "uskočimo" u sandale ili japanke i da pokažemo svoja stopala svetu…

Ako smo ih preko zime možda zanemarili, onda je velika verovatnoća da je njihova koža gruba, suva i tvrda, pa pukotine na petama definitivno nisu reprezentativan prizor. Naravno, uvek možete da odete kod pedikira, ali ponekad je sasvim dovoljno jednostavno dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – zato vam preporučujemo ovaj jednostavan i veoma delotvoran 'recept'.

Mnogi se kunu u ovaj 'lek' za stopala, a sastoji se samo od dva sastojka koja obično uvek imamo kod kuće. Pogledajte kako možete da napravite fantastičnu mešavinu od koje će vam stopala izgledati sjajno!

Potrebno je:

• 2-4 šoljice mleka
• šaka sode bikarbone
• veliki lavor (dovoljno veliki da u njega istovremeno stanu obe noge)

Priprema:

1. Zagrejte mleko, pazite da ne bude prevruće. Možete da koristite dve do četiri šoljice, u zavisnosti od veličine lavora, koliko su vam velika stopala i koliko imate mleka kod kuće.

2. Sipajte mleko u lavor. Važno je da je lavor toliko veliki da oba stopala istovremeno stanu u njega i da su sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.

3. Nek vam stopala budu uronjena u mleko nekih pet minuta, a potom uzmite sodu bikarbonu i lagano dodajte u kupku.

4. Stopalima izmešajte sodu po mleku.

5. Dobro natopite kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – posebno donji deo peta i područje ispod prstiju. Masirajte tečnošću ta područja – naravno, slobodno koriste i ruke ako je potrebno.

6. Nemojte zaboraviti da potapate i gornji deo stopala i zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masirajte ih tečnošću. To su delovi stopala koja se najviše vide kada nosite sandale ili japanke.

7. Kad ste dovoljno istrljali stopala, udobno se zavalite u naslonjač, uključite TV ili uzmite neko zanimljivo štivo za čitanje i uživajte dok vam se stopala fino natapaju.

8. Operite noge toplom vodom i dobro ih osušite.

Trebalo bi odmah da primetite kako vaša stopla sada izgledaju negovanije i pomlađeno! Ova kombinacija sastojaka deluje jer se isti međusobno nadopunjuju.

Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu kad ista omekša.

Kako se pravi i koristi ova kupka, možete da pogledate i u sledećem videu: