Lepota

Treba ih izbegavati: Ove tri frizure su veoma štetne za vašu kosu!

Određene frizure mogu da oštete strukturu naše kose, a čak i da prouzrokuju njeno opadanje. Ove tri frizure posebno su štetne za vašu kosu…

15.06.2019. - 14:00h
Da li i vi pravite ove greške?
Da li i vi pravite ove greške?foto: Depositphotos/Voyagerix

PEGLANA KOSA
Takozvani zaglađeni izgled jako je popularan, ali ni u kom slučaju nije dobro za kosu ako je svaki dan peglamo. Vrućina uništava strukturu kose, što za posledicu ima to da kosa stalno izgleda suvo, odnosno poput slame. I vrhovi pucaju zbog vrućine. Ako nikako ne želite da se odreknete pegle za kosu, onda treba da pazite na to da kosi priuštite tretman koji joj daje vlagu i pre peglanja nanesite zaštitu od vrućine.

KONJSKI REP
Čak i ako je svakodnevna frizura loša, još uvek je bolja za vašu kosu od repa. Ok, u krajnjem slučaju možete baš totalno lošu frizuru jedan dan spasiti tako što ćete je vezati u rep, ali inače treba da pokušate da izbegavate tu frizuru. Stavljanjem gumice, naša kosa se znatno brže lomi, pogotovo ako ima delić metala. Ipak, ako baš morate da nosite rep, bolje koristite tzv. "nevidljivu" gumicu za kosu.

PUNĐA
Konjski rep nije jedina noćna mora za vašu kosu – i klasična punđa nije preporučljiva, naročito ako je čvrsto stegnuta. Stalno povlačenje korena kose može da prouzrokuje opadanje kose. Radije napravite opuštenu punđu. Nije ni to savršeno za našu kosu, ali je bolje od klasične, zategnute punđe.

Izvor: miss7