PET svakodnevnih navika koje uzrokuju bubuljice i nekih ćete se VEOMA TEŠKO osloboditi

Ukoliko muku mučite sa bubuljicama na licu, evo sa čim odmah morate da prestanete. Odmah da znate, neće vam biti lako.

Ne dozvolite bubuljice na licu, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Ne dozvolite bubuljice na licu, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

U današnje vreme sve više osoba ima problem sa bubuljicama, uprkos tome što se stalno pojavljuju novi preparati na tržištu.

Ako se brinete za svoju kožu jer imate bubuljice koje nikako da nestanu, možda je problem u vašem načinu života, odnosno u nekim vašim navikama.

Donosimo vam pet najčešćih navika koje uzrokuju bubuljice:

Ruke
Često dodirivanje lica rukama može da bude jedan od razloga zbog kojih imate bubuljice. Na rukama se nalazi mnogo bakterija pa probajte da smanjite dodirivanje lica i češće perite ruke.

Mobilni telefon
Moblni telefoni sadrže najviše bakterija od svih drugih stvari koje nosimo sa sobom. Da biste izbegli nastanak bubuljica, dezinfikujte svoj mobilni telefon redovno.

Četkice za šminkanje
Žene koje koriste četkice za šminkanje treba redovno da ih čiste. Četkice možete da perete jednom nedeljno, a kada ih koristite, prethodno ih očistite maramicom za skidanje šminke.

Proizvodi za kosu
Ako koristite mnogo proizvoda za kosu, onda treba da budete oprezni. Bez obzira da li se radi o šamponu ili spreju za kosu, proizvod može da završi na koži, a to u vodi do bubuljica. Kada nanosite proizvod na kosu, zaštitite lice.

Jastučnica
Ako ste lenje i ne menjate redovno jastučnice, povećavate rizik od bubuljica. Jastučnice zadržavaju znoj, prljavštinu i masnoću, a sve bakterije su u direktnom kontaktu s kožom i mogu da dovedu do bubuljica. Jednom nedeljno menjajte jastučnicu, vaša koža će biti čistija i lepša.

Izvor: Wall.hr