Nokti su vam tanki, listaju se i zacepljuju? Ovo je najboolji način da ih ojačate

Kada se nokti često zacepljuju to ne samo što vam ne dozvoljava da imate lepe dugačke nokte već zna i užasno da nervira i nigde ne možete da mrdnete bez pribora za manikir. Evo kako da vam nokti budu jaki i lepi...

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Kvalitet noktiju zavisi od mnogih faktora među kojima je i nega. Ako se ne hranimo zdravo, ne pijemo dovoljno vode ili previše vremena provodimo u zatvorenom prostoru, veća je verovatnoća da će nam nokti biti slabi. Trebalo bi i da izbegavamo aceton i umesto njega da koristimo skidače laka na biljnoj bazi.

Ukoliko imate slabe nokte preporučuju se namirnice bogate vitaminima A, B i C, kao i gvožđem. Ali pomoći će vam i smesa od tri kašike maslinovog ulja, jedne kašike soka od limuna i jednog belanca. Pomešajte sve, potopite nokte u ovu tečnost i držite ih 10-15 minuta, pa isperite mlakom vodom. Možete napraviti tretman sa vazelinom, koji odlično vlaži nokte.

Nanesite na njih sloj vazelina, navucite pamučne rukavice i tako prespavajte. Čajevi takođe mogu ojačati nokte - pomešajte dve kašičice čaja po izboru, najbolje bi bilo da jedan bude zeleni, sa nekoliko kapi ulja pšeničnih klica, pa dodajte prstohvat soli. Držite ovu smesu na noktima pet minuta, a potom obrišite suvom krpom. Arganovo ulje i limun sjajni su za negu noktiju.

Pomešajte jednake količine soka od limuna i ovog ulja i potopite nokte u to na 15 minuta. Isperite ih mlakom vodom, a tretman se preporučuje samo jednom nedeljno.

Izvor: Novosti