Stvari koje morate znati pre nego što odaberete šminkera za venčanje

Kao mlada imate sigurno veoma mnogo obaveza pa ne stižete da mislite o detaljima. Međutim, na ove stvari morate obratiti pažnju kada birate ko će vas našminkati za vaše venčanje.

.

1. Da li je šminker pušač ili nije?

Prvo o čemu treba da razmislite, a mnogi o tome ne razmišljaju, jeste da li ste osetljivi na miris duvana. Ako je šminker pušač, miris duvana se često oseća u rukama koje će biti veoma blizu Vašeg lica, a takođe se oseća i u zadahu. Šminker Vam stoji veoma blizu i veoma je bitno da se pri tome osećate prijatno, zato ako Vam smeta duvan, nemojte se ustručavati da pitate prilikom zakazivanja da li su pušači ili ne.

2. Četke i higijena.

Ono na šta bi trebalo da obratite posebnu pažnju kada je u pitanju šminker jeste njena/njegova higijena. Šminka je idealna za razvoj bakterija zato je higijena od posebne važnosti. Dobar profesionalac ima čiste četke, šminku i kofer koji su uredni. Vrhunski profesionalci će prvo kada dođete na probu pred Vama oprati ruke, dezinfikovati ruke i četke, zarezati olovke kako biste bili sigurni da je sve spremno za Vas.  Ako vidite prljave četke,  sunđere, umazanu šminku, nezarezane olovke imate pravo da kažete „ne, hvala“.

3. Proba. 

Zakažite probu ako za to imate vremena i novca. Proba je bitna iz više razloga:

  • izabraćete stil koji Vam odgovara i kako želite da izgledate
  • upoznaćete šminkera i njen/njegov rad
  • osećaćete se sigurnije

4. Razgovor. 

Evo nekoliko stvari koje bi trebalo da razmotrite sa šminkerom i na koje bi trebalo da imate odgovor:

  • Koje boje volite? 
  • Koje će boje biti haljina?
  • Koje će boje biti cveće u buketu (bidermajeru)?
  • Kakvu ćete frizuru imati? Ne morate znati tačno, dovoljno je da znate da li će Vam kosa biti podignuta ili puštena jer će šminker lakše uklopiti šminku prema stilu frizure.

5. Dodatna šminkanja.

Veoma je važno da pitate Vašu kumu, mamu, baku…i ostale da li će se još neko od njih šminkati. Uvek ćete dobiti mnogo povoljniju cenu ako se šminkate kod istog šminkera nego ako svaka ima svog. Razlika u ceni može da ide i do 70-80€.

6. Budite iskreni.

 Cilj probe je da zajedno dođete do rešenja koja Vam odgovara. Zato recite šminkeru ako mislite da je boja na očima ili obrazima prejaka, da boja ruža nije baš odgovarajuća… Ukusi su različiti i svaki šminker može da Vas našminka na hiljade različitih načina. Zato je bitno da kažete sta Vam se dopada, ali i šta biste voleli da bude drugačije.

7. Karmin.

S obzirom na to da šminker neće biti sa Vama tokom celog venčanja razmislite o tome da kupite ili ponesete svoj karmin. Čisto da biste bile sigurne da ćete imati čime da popravite karmin posle svog onog ljubljenja, ića i pića.

Izvor: vencanja.com