Kako do duge i zdrave kose? Otkrivamo nekoliko trikova...

Morate da znate da postoje prirodna rešenja koja mogu da vam pomognu da se lakše nosite s ovim problemom.

.

ZAPAMTITE DA KOSA NE MOŽE DA NARASTE PREKO NOĆI
Kosa jednostavno ne raste brzo koliko biste vi to želeli, pa nema potrebe oko toga stvarati paniku. Ono što je važno napomenuti jeste da možete i sami da utičete na usporen rast kose ako izbegavate pravilnu negu. U nastavku saznajte šta je to što možw da vam pomogne da što pre imate kosu kakvu želite.

IRONIČNO, ALI MAKAZE SU VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ
Koliko puta ste čuli da žena ne želi da šiša kosu kako bi ona brže narasla. Istina je potpuno drugačija jer će upravo podšišavanje ispucalih krajeva ubrzati njen rast.

KORISTITE REGENERATOR SVAKI PUT KAD PERETE KOSU
Kako vam kosa ne bi letela na sve strane, koristite regenerator nakon šamponiranja. Regeneratori kosu hrane proteinima koji su joj potrebni, a na vama je samo da ga pravilno rasporedite po kosi – nikada ga ne nanosite na teme jer će na njemu ostati sloj preparata koji će usporiti izbijanje dlake.

NE PERITE KOSU ČESTO
Neće se dogoditi ništa loše ako kosu perete jednom nedeljno jer će prečesto pranje oštetiti folikulu dlake i tako tanjiti kosu.

ULJE ILI MASKU ZA KOSU NANOSITE JEDNOM NEDELJNO
Ulje će kosu nahraniti proteinima i učiniti je gušćom, dužom i sjajnom. Ulje možete razmazati po kosi pre pranja što će sprečiti oštećenja i gubitak kose.

ČETKAJTE KOSU PAŽLJIVO
Grubo četkanje kose je najgora stvar koju joj možete napraviti i sasvim sigurno će prouzrokovati opadanje i pucanje dlake. Nabavite drvenu četku i nikada ne četkajte kosu dok je još mokra.

BACITE PAMUČNE JASTUČNICE
Odaberite one svilene ili satenske. Na pamučnim jastučnicama vaša kosa će se gužvati i tako znatno lakše lomiti.

ISPERITE KOSU HLADNOM VODOM
Često se spominje problem gubitka kose tokom zime, a uzrok je najčešće gubitak vlage zbog pranja vrućom vodom. Ispiranje hladnom vodom popraviće štetu.

Izvor: Ordinacija.hr